Sport

Alison Brittain scrie istorie în Anglia! Cine este prima femeie care ajunge la șefia Premier League

Premieră istorică în Anglia, înainte de începerea campionatului. O femeie a fost aleasă în funcția de președinte al Premier League. O cheamă Alison Brittain și este un om de afaceri de succes din Marea Britanie.
27.07.2022 | 18:11
Alison Brittain scrie istorie in Anglia Cine este prima femeie care ajunge la sefia Premier League
Alison Brittain, noua șefă din Premier League. FOTO: Twitter Premier League
ADVERTISEMENT

Rezultat surprinzător în Anglia, marți 26 iulie, la alegerile pentru șefia Premier League. Scrutinul a fost câștigat de Alison Brittain (57 de ani), prima femeie din istorie care ajunge să ocupe acest post. Ea a fost votată în unanimitate de către cluburile din prima ligă.

Alison Brittain este prima femeie din istorie care ajunge în fruntea Premier League

Brittain își va începe mandatul în 2023, după ce va pleca de la conducerea grupului hotelier Withbread. Britanica a fost aleasă în fruntea Premier League, după ce, în 2021, Gary Hoffman a demisionat din cauza scandalului provocat de achiziționarea clubului Newcastle United de către un fond de investiții din Arabia Saudiă.

ADVERTISEMENT

De atunci, cel mai bogat campionat de fotbal din lume a ajuns pe mâinile lui Peter McCormick, omul care a asigurat interimatul și care la rămâne la conducere anul viitor, până când Premier League va fi preluat oficial de Alison Brittain.

„Conducerea Premier League este încântată să o confirme pe Alison Brittain dreptul noul președinte, după ce cluburile au votat în unanimitate numirea sa. Ea va prelua prelua funcția de la președintele interimar Peter McCormick la începutul lui 2023.

ADVERTISEMENT

În urma unui proces amplu de căutare condus de Comitetul de nominalizări al Premier League, Alison s-a dovedit a fi un candidat remarcabil. Ea este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din țară, cu performanțe excelente în leadership strategic în diferite sectoare.

Din 2015, Alison este CEO-ul Whitbread PLC (FTSE 100), una dintre cele mai vechi companii publice din Marea Britanie, devenită între timp o afacere de top în domeniul HoReCa.

ADVERTISEMENT

Ea își va părăsi postul la Whitbread la începutul anului 2023 și se va concentra pe rolul de președinte al Premier League, precum și pe celelalte îndatoriri non-executive pe care le are”, a transmis Premier League, prin intermediul site-ului oficial.

Carieră remarcabilă. A consiliat ultimii trei premieri britanici

Înainte să ajungă CEO la Whitbread, Alison Brittain și-a trecut în CV şi câteva joburi la bănci importante din Regatul Unit şi a îndeplinit rolul de consilier pentru ultimii trei premier britanici.

ADVERTISEMENT

Prima femeie din istorie care ajunge în fruntea Premier League a copilărit în Derbyshire, a studiat la Universitatea din Stirling, unde a obținut o diplomă în studii de afaceri, urmată de un Master în Administrația Afacerilor, la Cambridge Judge Business School.

„Sunt microbistă de când mă știu, așa că sunt extrem de încântată să fiu numită în fruntea Premier League. Va fi un adevărat privilegiu să pun umărul la dezvoltarea acestei competiții.

Fotbalul are o importanță enormă în țara noastră, este iubit de foarte mulți oameni din întreaga lume și poate avea un impact pozitiv uriaș asupra comunității.

Abia aștept să lucrez cu directorul executiv Richard Masters, cu întreaga conducere și cu cluburile din Premier League. Împreună punem asigura creșterea și dezvoltarea la nivel global a campionatului”, a declarat Alison Brittain.

Sezonul 2022-2023 reprezintă ediția cu numărul 30 a Premier League. Aceasta va începe sâmbătă, 6 august 2022, și se va termina duminică, 28 mai 2023.  Până să înceapă campinonatul, englezii au luat deja o măsură drastică împotriva suporterilor care vor folosi materiale pirotehnice și fumigene.

  • 2 copii are Alison Brittain, împreună cu soțul ei, Kevin Brittain
ADVERTISEMENT