News

Alți doi cetățeni români au murit în conflictul dintre Israel și Hamas. Anunțul oficial al MAE

Alți doi cetățeni români au murit în conflictul dintre Israel și Hamas, confirmarea fiind făcută chiar de către MAE, ministerul oferind mai multe detalii.
14.10.2023 | 19:45
Alti doi cetateni romani au murit in conflictul dintre Israel si Hamas Anuntul oficial al MAE
Alți doi cetățeni români au murit în conflictul dintre Israel și Hamas. Foto: Al Jazeera
ADVERTISEMENT

MAE a precizat că cetățenii care au murit aveau dublă cetățenie, israeliano-română, și domiciliul în Israel. Totodată o altă persoană a dispărut, în timpul conflictului dintre Hamas și Israel. Situația e extrem de complicată în Israel, țară care pare că se pregătește să invadeze Fâșia Gaza.

Alți doi cetățeni români au murit în conflictul dintre Israel și Hamas

”Ministerul Afacerilor Externe confirmă sâmbătă decesul, în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, a încă două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Israel. De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la dispariţia unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română.

ADVERTISEMENT

Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa nu au recepţionat solicitări de sprijin consular privind dispariţia sau decesul altor cetăţeni români în Statul Israel, precizează MAE. În total, bilanţul victimelor cetăţeni români în conflictul din Israel ajunge la patru”, au transmis reprezentanții MAE, conform News.ro.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, cele două persoane au murit, însă nu există detalii despre situația care a dus la moartea acestora. ”Ministerul Afacerilor Externe confirmă cu regret decesul, în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, a încă două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor acestora. De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la dispariţia unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română”, a mai transmis MAE într-un comunicat oficial.

De asemenea, MAE a precizat că Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat nicio solicitare de sprijin consular care să aibă legătură directă cu dispariția sau decesul altor cetățeni cu dublă cetățenie israeliano-română sau doar cu cetățenie română.

ADVERTISEMENT

”Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa menţin în permanenţă contactul cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la cetăţenii români”, a mai punctat MAE. În urmă cu 24 de ore MAE mai confirmase decesul a două persoane cu dublă cetățenie israelieno-română, cu domiciliul în Israel.

Între timp, peste 2.000 de oameni au murit în Gaza, iar acum ministrul de externe al Iranului amenință Israelul cu un atac al grupării teroriste Hezbollah. “Ştiu despre scenariile pe care Hezbollah le-a pus în aplicare. Orice pas pe care îl va face rezistenţa Hezbollah va provoca un cutremur uriaş în entitatea sionistă.

ADVERTISEMENT

Vreau să-i avertizez pe criminalii de război şi pe cei care susţin această entitate, înainte de a fi prea târziu, să oprească crimele împotriva civililor din Gaza, pentru că s-ar putea să fie prea târziu în câteva ore”, a declarat șeful diplomației iraniene, Hossein Amirabdollahian.

ADVERTISEMENT
Tags: