News

Ce a postat Regina Rania a Iordaniei după începutul războiului din Israel. Mesajul care va provoca tensiuni

Ce mesaj a postat Regina Rania a Iordaniei după începutul războiului din Israel. Declarația care ar putea provoca tensiuni.
14.10.2023 | 16:36
Ce a postat Regina Rania a Iordaniei dupa inceputul razboiului din Israel Mesajul care va provoca tensiuni
Mesajul postat de Regina Rania a Iordaniei în legătură cu războiul din Israel. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După începutul războiului din Israel, Regina Rania a Iordaniei a postat un mesaj ce ar putea provoca tensiuni. Soția Regelui Abdullah al II-lea a postat mai multe clipuri video dureroase cu situația din Gaza.

Mesajul postat de Regina Rania a Iordaniei după începutul războiului din Israel

După ce e început războiul din Israel, Regina Consoartă a Iordaniei, de origine palestiniană, a emis o declarație publică. Mesajul acesteia este în favoarea palestinienilor și a postat mai multe story-uri pentru a-l susține.

ADVERTISEMENT

“Nu se cheamă autoapărare dacă ești o forță de ocupație”, se arată în mesajul pe care Regina Rania, în vârstă de 53 de ani, l-a transmis pe pagina sa de Instagram. Declarația sa ar putea da naștere unor controverse.

În continuare, Regina Rania a postat mai multe clipuri video cu femei și copii care au de suferit în urma bombardamentelor din Gaza. Printre acestea se numără și un videoclip cu o femeie care și-a luat rămas-bun de la copilul ei trecut în neființă.

ADVERTISEMENT
Regina Rania mesaj
Mesajul postat de Regina Rania. Sursa foto: Instagram

Reacția reginei, precum și videoclipuri sfâșietoare pe care le-a postat pe pagina sa au venit după o conferință de presă între soțul ei, Regele Abdullah al II-lea, și președintele palestinian Mahmoud Abbas.

Cei doi lideri au cerut să fie luate măsuri astfel încât să se prevină degradarea crizei din Gaza. Totodată, cei doi au condamnat aplicarea unei “pedepse colective” a Israelului asupra palestinienilor.

ADVERTISEMENT

Regele Abdullah a spus, miercurea trecută, că regiunea nu poate să aibă parte de “stabilitate, securitate sau pace” fără să existe un stat palestinian suveran. Suveranul a declarat că “o soluție cu două state este singura opțiune”.

Era de așteptat ca Regele și Regina Consoartă să aibă această poziție în contextul conflictului dintre Israel și Gaza. În 1967, în timpul războiului arabo-israelian, Amman a pierdut, în fața Israelului, Cisiordania, inclusiv Ierusalimul de Est. În prezent, mulți locuitori din Iordania sunt palestinieni.

ADVERTISEMENT

Declarațiile celor doi au venit după ce Regele Charles al III-a a condamnat violența. Suveranul a spus despre gruparea Hamas că este una teroristă, notează okmagazine.ro.

Regina Rania a fost născută în Kuweit, iar părinții săi erau refugiați palestinieni. În anul 1991, atunci când avea loc primul război din Golf, aceștia au fost forțați să părăsească Kuweit. S-au stabilit, în cele din urmă, la Amman, capitala Iordaniei.

ADVERTISEMENT
Tags: