News

Ambasadorul Rusiei la Washington amenință cu un război global. ”Riscul unei confruntări cu SUA a devenit tot mai ridicat”

Anatoli Antonov, ambasadorul Kremlinului la Washington, transmite un avertisment sever. Diplomatul spune că riscul unei confruntări Rusia - SUA este ”ridicat”.
23.12.2022 | 18:07
Ambasadorul Rusiei la Washington ameninta cu un razboi global Riscul unei confruntari cu SUA a devenit tot mai ridicat
Avertisment sever transmis de un oficial rus. Riscul unei confruntări între SUA și Rusia este ”ridicat”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un interviu oferit vineri, 23 decembrie, agenției ruse de presă TASS, Anatoli Antonov, ambasadorul Kremlinului la Washington, a vorbit despre relațiile tot mai reci dintre SUA și Rusia.

Avertisment sever transmis de un oficial rus. Riscul unei confruntări între SUA și Rusia este ”ridicat”

Diplomatul rus a acuzat direct Washington-ul că, prin implicarea în conflictul din Ucraina, duce un ”război prin intermediari” împotriva Rusiei.

ADVERTISEMENT

Antonov a spus că, în acest context, riscul unei ciocniri între cele două ţări este ”ridicat”. Interviul dat de acesta agenţiei oficiale rusă TASS vine la două zile după vizita președintelui Volodimir Zelenski în Statele Unite.

”În prezent, nimeni nu ascunde adevăratele obiective ale politicii Casei Albe față de noi. Pe toate canalele de televiziune, comentatorii politici vorbesc despre necesitatea de a intensifica războiul prin intermediari al SUA împotriva Federației Ruse”, a declarat Antonov, pentru TASS.

ADVERTISEMENT

”Permiteți-mi să le reamintesc telespectatorilor că un război proxy înseamnă un război al unui agent, un război prin intermediari. De fapt, asta fac americanii pe teritoriul ucrainean”, a adăugat el.

”Subliniem faptul că riscul unei ciocniri între cele două mari puteri – Rusia și Statele Unite – este ridicat”, a mai avertizat ambasadorul.

ADVERTISEMENT

Antonov a mai evidențiat faptul că dialogul dintre Moscova și Washington se află în prezent într-o stare de ”eră glaciară”.

Anatoli Antonov se plânge de condițiile de la Ambasada Rusiei în SUA

Întrebat de cei de la TASS despre condiţiile în care funcţionează ambasada rusă din SUA, Antonov a subliniat că a fost nevoit să lucreze ”într-o atmosferă de ostilitate şi neîncredere”.

ADVERTISEMENT

”Ne-am obișnuit cu această atmosferă de ostilitate și pericol. În următoarea perioadă, nu pot fi excluse noi manifestări de isterie rusofobă”, a adăugat el.

Pus să comenteze vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în SUA, Antonov a spus că aceasta demonstrează că nici Washington-ul și nici Kiev-ul ”nu sunt pregătiți pentru pace”.

”Vizita lui Zelenski aici, conversațiile de la Washington au arătat că nici administrația SUA, nici Kievul nu sunt pregătite pentru pace.

Accentul este pus pe război, pe moartea soldaților, pe legarea în continuare a regimului ucrainean de nevoile Statelor Unite”, a mai acuzat Antonov.

ADVERTISEMENT