News

Amendă de 7.200 de euro dacă nu te vaccinezi. Țara din Europa unde imunizarea va fi obligatorie

Cine nu se vaccinează poate primi o amendă chiar și de 3600 de euro. Acesta este cazul în Austria, unde vaccinarea va fi obligatorie de la 1 februarie 2022.
06.12.2021 | 19:43
Amenda de 7200 de euro daca nu te vaccinezi Tara din Europa unde imunizarea va fi obligatorie
ADVERTISEMENT

De la 1 februarie 2022, Parlamentul Austriei ar putea implementa o primă lege cu privire la vaccinarea obligatorie în cazul persoanelor cu vârsta de peste 14 ani.

Amenda de aproape 7200 de euro dacă nu ești vaccinat

În vreme ce țări cum ar fi Italia și Germania, aplică numeroase restricții pentru cei care nu doresc să fie imunizați, alte state din Europa au mers mai departe și impun inclusiv amenzi, iar Austria și Grecia se regăsesc printre acestea.

ADVERTISEMENT

În temeiul noii legi, cetățenii Austriei care nu au fost imunizați până la data de 15 martie 2022 vor primi o amendă de 600 de euro.

În cazul în care nu se vor vaccina chiar și după 3 luni, aceștia vor mai primi o amendă de 600 de euro.

ADVERTISEMENT

Persoanele care vor refuza să se vaccineze după un an vor primi o sancțiune de 2.400 de euro.

În acest interval de timp, pentru cei care refuză să plătească amenda anuală, aceasta va fi majorată la 3600 de euro.

Dacă nerespectarea legii privind vaccinarea COVID va pune alte persoane în ”pericol grav” sau dacă aceștia vor ignora în continuare ordinul, vor primi o amendă de până la 7.200 de euro, conform euractiv.

ADVERTISEMENT

Ce categorii de persoane sunt exceptate

Sunt exceptate de la vaccinarea obligatorie gravidele, oamenii cu problemele de sănătate, dar și oamenii care se regăsesc în faza de recuperare ( pentru 180 de zile de la momentul infectării cu COVID), precum și tinerii sub 14 ani.

Cetățenii din Austriei trebuie să se vaccineze de la 1 februarie cu prima doză conform noii legislații.

ADVERTISEMENT

Cea de-a doua doză trebuie să fie făcută la 14-42 de zile după prima vaccinare, în timp ce a treia doză trebuie făcută la 120-270 de zile după ce a fost administrată prima doză.

De altfel, aceștia se pot vaccina numai cu seruri autorizate prin lege, precum: BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Ce se întâmplă în restul Europei

În Grecia, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor trebui să se vaccineze până la mijlocul lunii ianuarie, altminteri riscă o sancțiune lunară de 100 de euro.

Grecia și Austria sunt primele țări din Europa care aplică aceste sancțiuni după ce restricțiile privind intrarea în locuri publice a oamenilor care nu sunt vaccinați nu au reușit să scadă numărul de cazuri și nu au determinat mai multe persoane să se vaccineze.

În același timp s-au impus restricții tot mai dure în Europa, dar în special în centrul său. Mai precis în Slovacia, Cehia și Germani, dar și în Italia.

ADVERTISEMENT
Tags: