News

Măsuri extreme în Austria: carantină la nivel naţional și posibilă vaccinare obligatorie contra COVID-19

Austria a decis vineri să impună lockdown la nivel naţional, începând de luni, pentru toată populația. Totodată, Viena pregăteşte şi o lege prin care vaccinarea să devină obligatorie.
19.11.2021 | 12:13
Masuri extreme in Austria carantina la nivel national si posibila vaccinare obligatorie contra COVID19
ADVERTISEMENT

Guvernul Austriei a hotărât vineri că de la începutul săptămânii viitoare se va impune o carantină obligatorie pentru toți cetățenii.

Lockdown pentru toată lumea în Austria și posibilă vaccinare obligatorie

Țara din Centrul Europei a luat hotărârea ca de luni să fie impusă o carantină obligatorie în toată țara pentru toți cetățenii, chiar dacă aceștia s-au vaccinat sau nu împotriva COVID-19, scrie BBC.

ADVERTISEMENT

„Nu am reușit să convingem suficient de mulți oameni să se vaccineze. Este dureros că astfel de măsuri trebuie să fie luate în continuare”, a precizat Alexander Schallenberg, cancelarul Austriei.

Șeful Cabinetului Austriei, cancelarul Alexander Schallenberg, a transmis că această carantină va dura cel puțin zece zile.

ADVERTISEMENT

Cancelarul a precizat totodată că pregătesc o lege prin care vaccinarea să devină obligatorie de la 1 februarie 2022.

Alexander Schallenberg anunță că această măsură a fost luată deoarece numărul celor care se vaccinează se află sub nivelul Europei Occidentale.

ADVERTISEMENT

„Nu vrem un al cincilea val”, a afirmat Schallenberg în cadrul unei ședințe cu guvernatorii din cele nouă landuri austriece la o stațiune din vestul Austriei.

Și alte țări impun noi restricții în timp ce cazurile de infectare cresc

Multe alte țări europene impun restricții pe măsură ce numărul cazurilor crește.

Prim-ministrul Slovaciei, Eduard Heger, a declarat a anunţat carantină naţională pentru toţi cei nevaccinaţi începând de luni.

ADVERTISEMENT

Guvernul Cehiei restricționează, la rândul său, accesul la o serie de servicii persoanelor nevaccinate.

Guvernanții din Germania au convenit să instituie restricții privind persoanele nevaccinate în zonele cu un nivel ridicat de spitalizare cu COVID, care afectează 12 din cele 16 landuri germane.

De altfel, Austria este și prima țară din Europa de Vest care a decis reinstaurarea carantinei generale. Încă de luni, 15 noiembrie, țara a introdus un lockdown pentru cei care nu sunt vaccinați contra SARS-CoV-2. Însă de atunci numărul cazurilor de infectări nu au reușit să scadă, ba chiar s-au ridicat. Primele care au instaurat, încă de joi, 18 noiembrie, decizia de carantină generală au fost guvernele austriece ale landurilor Salzburg şi Oberösterreich.

ADVERTISEMENT
Tags: