Life

Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă orele de liniște la bloc. Când nu ai voie să folosești bormașina

Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă orele de liniște de la bloc. Intervalele în care nu ai voie să folosești bormașina.
20.04.2023 | 19:30
Amenzi uriase pentru cei care nu respecta orele de liniste la bloc Cand nu ai voie sa folosesti bormasina
Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă orele de liniște la bloc. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Cei care nu respectă orele de liniște de la bloc riscă amenzi uriașe. Sunt intervale în care nu ai voie să folosești bormașina sau să dai muzica tare. Dacă încalci legea, vei plăti sume mari de bani.

Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă orele de liniște de la bloc. Când nu poți folosi bormașina

Cei care locuiesc la bloc au parte, de multe ori, de gălăgie din partea vecinilor, atunci când aceștia aleg să folosească bormașina la ore nepotrivite, mai ales dimineața, atunci când este foarte devreme. Astfel de gesturi sunt pedepsite prin amenzi destul de mari pentru cei care fac zgomot atunci când nu este permis.

ADVERTISEMENT

Cei care stau la casă nu trebuie să-și facă atât de multe griji în privința zgomotului. În schimb, locuitorii de la bloc trebuie să fie foarte atenți dacă nu vor să plătească scump. Aceștia nu trebuie să facă zgomot noaptea și la anumite ore din timpul zilei.

De multe ori, chiar și în weekend, vecinii de la bloc folosesc bormașina la primele ore ale dimineții. Este normal să fie nevoie de reparații în apartament, însă doar în intervalul orar în care astfel de activități sunt permise prin lege.

ADVERTISEMENT

Există un interval orar, bine stabilit prin lege, în care nu îți este permis să faci gălăgie la bloc, altfel vei primi o amendă. În orele de liniște nu ai voie să-ți deranjezi vecinii cu zgomote tari, cum ar fi să dai muzica la volum maxim sau să folosești bormașina.

Astfel, în intervalele 22:00 – 08:00 și 13:00 – 14:00 trebuie să păstrezi liniștea, potrivit legii 61/1991. De asemenea, nu se face diferența între orele de liniște din timpul săptămânii și cele din weekend. Fie că este zi lucrătoare sau de weekend, ai de respectat aceleași ore de odihnă.

ADVERTISEMENT

Ce amendă riști să primești dacă încalci legea

În cazul în care nu poți amâna reparațiile și este necesar să folosești bormașina în afara intervalului permis, atunci ai nevoie de semnătura vecinilor. Prin intermediul acesta, locatarii își dau acordul să folosești bormașina atunci. Doar așa vei putea evita o amendă uriașă.

Cei care nu respectă orele de liniște și fac gălăgie riscă o amendă destul de mare. Aceasta este cuprinsă între 500 și 1.500 de lei, informează antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Mai mult, amenzile sunt și mai mari în cazul contravențiilor repetate. Dacă fapta se repetă la 24 de ore de la săvârșirea primei contravenții, amenzile pot ajunge chiar și până la 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT