Life

Autostrada din Spania unde șoferii riscă să fie atacați și jefuiți. Autoritățile au lansat un avertisment

Autostrada din Spania unde șoferii riscă să fie atacați și jefuiți de hoți. Avertismentul important lansat de autoritățile locale.
29.04.2024 | 23:51
Autostrada din Spania unde soferii risca sa fie atacati si jefuiti Autoritatile au lansat un avertisment
Autostrada din Spania unde șoferii riscă să fie atacați și jefuiți. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autostrada din Spania unde șoferii riscă să fie atacați și jefuiți de hoți. Autoritățile îi îndeamnă pe conducătorii auto să fie foarte precauți atunci când călătoresc pe ea. De ce nu trebuie să oprești mașina în această zonă?

Autostrada din Spania unde șoferii riscă să fie atacați și jefuiți de hoți. Avertismentul autorităților

Este vorba despre autostrada AP-7, aflată în zona care leagă Barcelona de La Junquera. Autoritățile locale au atras atenția asupra riscului ridicat de tâlhării în această zonă, iar polițiștii au oferit sfaturi, dar și situații la care șoferii ar trebui să fie atenți.

ADVERTISEMENT

Autostrada este cunoscută pentru infracțiunile care au loc acolo, cum ar fi jafuri la taxe, benzinării sau alte zone de servicii. Șoferii trebuie să aibă foarte multă grijă atunci când ajung aici, deoarece hoții profită de orice șansă pentru a-i ataca și pentru a le fura bunurile.

Pentru ca șoferii să fie informați cu privire la riscul de jafuri și atacuri în anumite zone de pe drum, Serviciul Catalan de Trafic a instalat panouri luminoase. Acestea au fost distribuite strategic de-a lungul autostrăzii.

ADVERTISEMENT

Totodată, șoferii sunt îndemnați să nu oprească mașina pentru orice alt vehicul care e oprit pe marginea șoselei. Hoții pot simula anumite probleme pentru a-i determina pe conducătorii auto să se oprească, după care să-i atace.

Șoferii trebuie să fie atenți inclusiv atunci când opresc pentru a alimenta mașina. Tâlharii pot să profite de acest moment pentru a-i ataca sau pentru a le lua bunurile din autovehicul, notează stiridiaspora.ro.

ADVERTISEMENT

Mai mult, există rapoarte despre bande ce utilizează diverse tehnici, cum ar fi inhibitorii de cheie, pentru a putea debloca ușile mașinii. În acest fel, hoții îi pot jefui pe șoferi atunci când aceștia din urmă se ocupă cu alimentarea.

Începând din septembrie 2021, autostrada AP-7 nu mai este taxată. Schimbarea a crescut preocupările privind siguranța rutieră, întrucât hoții pot avea o libertate mai mare pentru a-i jefui pe șoferi.

ADVERTISEMENT

Conducătorii auto au, așadar, un motiv în plus să fie mai vigilenți atunci când călătoresc pe această autostradă. Atacurile și jafurile pot fi evitate dacă își iau măsurile de precauție recomandate de autorități.

ADVERTISEMENT