News

ANAF scoate la licitație un teren de 5.000 mp al Elenei Udrea de lângă lacul Străulești. Se vând și terenurile din Ilfov, confiscate în dosarul ANRP

Fiscul a scos la licitație un teren de 5.000 mp din București, al Elenei Udrea, pentru recuperarea prejudiciului de 9 milioane lei din dosarul Gala Bute
15.10.2023 | 13:16
ANAF scoate la licitatie un teren de 5000 mp al Elenei Udrea de langa lacul Straulesti  Se vand si terenurile din Ilfov confiscate in dosarul ANRP
Fiscul nu a recuperat mai nimic din prejudiciul pus în seama Elenei Udrea. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Prețul de la care va porni licitația pentru terenul ce a aparținut Elenei Udrea este de 6,9 milioane lei, cu TVA. În condițiile în care este a doua încercare a Fiscului de a vinde acest teren, prețul de pornire a fost scăzut cu 25%, potrivit procedurilor ANAF. Dacă nici de această dată, prețul va scădea, pentru ultima oară, cu încă 25%.

Teren al Elenei Udrea, scos la licitație de ANAF

ANAF încearcă pentru a doua oară să vândă un teren de 5.000 mp din Capitală, aflat în apropierea Lacului Străulești, aparținând Elenei Udrea. Prețul de pornire al licitației va fi de 6,9 milioane lei, cu TVA, potrivit Profit.ro.

ADVERTISEMENT

Este a doua încercare a Fiscului de vinde acest teren, după ce luna trecută nu a reușit să vândă acest teren, atunci când prețul de pornire a fost de 9,06 milioane lei, cu TVA. Potrivit legislației, la această a doua licitație, prețul de vânzare a fost scăzut cu 25 %.

Acțiunea face parte din procesul de recuperare al prejudiciului de 9 milioane lei (suma de 900.000 lei a fost deja confiscată), pus în seama Elenei Udrea în dosarul Gala Bute. Fostul ministru a fost condamnat definitiv în acest dosar în 2018, însă aceasta a fugit din țară în Costa Rica. A urmat apoi un lung șir de lupte juridice, sentința fiind anulată de o decizie a CCR, care a fost întoarsă de o decizie a CJUE, pe care Curtea Supremă a decis să o respecte în acest dosar. Udrea a încercat și de această dată să fugă din țară, însă a fost reținută în Bulgaria, la granița cu Grecia, fiind extrădată în România în 10 iunie.

ADVERTISEMENT

Fiscul a mai încercat să vândă terenurile Elenei Udrea

ANAF nu este la prima încercare de a recupera prejudiciul în acest dosar. În luna octombrie a anului trecut, Fiscul a scos la licitație șase terenuri și două autoturisme, aparținând fostului ministru. Atunci, prețul de pornire pentru terenuri a fost de 3,2 milioane lei. Pentru cele două mașini, un Fiat 500 şi un Mercedes-Benz, prețul de pornire a fost de  35.368 de lei, respectiv 37.971 lei.

Șeful Fiscului de la acea dată, liberalul Ovidiu Heiuș, declara că instituția pe care o conduce avea pus sechestru și pe nişte terenuri în localitatea Nana, care urmează să fie valorificate, dar şi pe 50% din acţiunile Eurohotels, deţinute de Udrea. Licitația din noiembrie avea să se soldeze cu un eșec, neprezentându-se niciun cumpărător. Astfel că terenurile evaluate la 800.000 euro ar urma să fie scoase la o nouă licitație unde prețul va fi de circa 600.000 euro.

ADVERTISEMENT

De altfel, în luna februarie a acestui an, într-un răspuns pentru Newsweek, ANAF preciza că din prejudiciul rămas de recuperat în seama Elenei Udrea de 8,1 milioane lei recuperase doar 105.318 lei, ceea ce reprezintă doar 1% din prejudiciul total din dosar.

Licitație și pentru terenurile din dosarul ANRP

Pe lângă terenul Elenei Udrea, Fiscul a mai scos la licitație alte șapte terenuri, aparținând Crinuţei Dumitrean, fosta membră în comisia ANRP. Răspunderea penală în acest dosar, cu prejudiciu de 53 milioane euro, a fost confirmată de către Curtea Supremă la finalul anului trecut.

ADVERTISEMENT

Totuși, ANAF-ul a rămas cu sechestrele pe proprietățile inculpaților din acest dosar. Acum au fost scoase la licitație 7 terenuri din Ilfov ce aparțin Crinuței Dumitrean. Este vorba de patru terenuri arabile, extravilane, aflate în comuna Dascălu, Ilfov, cu o suprafață totală de aproape 4,5 hectare.

Apoi, mai e un teren arabil din Tunari, cu o suprafață de 5.000 mp, un altul în Voluntari de 1.000 mp și ultimul, în comuna Afumați, cu o suprafață de 25.000 mp. Prețul total pe care ANAF speră să-l obțină pe aceste terenuri este de 4 milioane lei, cu TVA. ANAF mai are sechestru pe două apartamente ale Crinuței Dumitrean, ambele din Capitală, în același dosar.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Adrian Năstase îl îngroapă pe Coldea. A spus tot
Adrian Năstase îl îngroapă pe Coldea. A spus tot
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării