News

ANAF, somat să plătească urgent taxa auto! Ministrul de Finanțe amenință cu măsuri drastice

19.04.2019 | 08:21
ANAF, somat să plătească urgent taxa auto! Ministrul de Finanțe amenință cu măsuri drastice
ANAF, somat să plătească urgent taxa auto!

ANAF este somat să plătească, până la finalul lunii mai, sumele aferente taxei auto. Anunțul a fost făcut joi, de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici,  într-o conferință de presă, la Bistrița. Mai mult, oficialul a adăugat că dacă situația nu va fi rezolvată, încep demiterile, scrie mediafax.

ANAF este somat să plătească, până la final de mai, taxa auto

Așadar, până în mai toate deciziile în ceea ce privește restituirea taxei auto trebuie să fie emise, iar toți cei care au plătit aceste taxe vor avea banii în cont. Ministrul a informat toți pașii pe care i-a urmat în acest sens, al doilea fiind clar simplificarea modului în care trebui să ”plătim omului suma”. „Am spus foarte clar că până la final de aprilie toate deciziile de impunere care mai sunt încă de emis de către ANAF trebuie să se emită.

Dacă nu se emit aceste decizii, acele persoane pleacă din funcții, oricine ar fi, pleacă din funcții. Acesta este primul pas. Al doilea pas este simplificarea modului în care trebuie să plătim omului acea sumă. Din păcate astăzi mai este o așa, o întreagă birocrație pe acest subiect și la fel, am spus clar: ANAF-ul trebuie să se dea peste cap, eu am să sprijin datul peste cap de mai multe ori dacă este cazul, până la final de mai să plătească sumele aferente acestei taxe”, a declarat Eugen Teodorovici.

ANAF, somat să plătească urgent taxa auto! Ministrul de Finanțe amenință cu măsuri drastice
ANAF trebuie să ”se dea peste cap” pentru a da banii înapoi

”Statul a luat banii contribuabililor, i-a luat cu două mâini și acum stă, din păcate”

Astfel, până la final de mai, cere organului de specialitate al administrației publice centrale din România să găsească orice soluție pentru a plăti, să își spună doleanțele din punct de vedere legal, pentru posibile modificări, apoi să facă verificarea cu ce ”are de dat eventual acea persoană către stat”. „Acum suntem în luna aprilie, iar până la final de mai trebuie să se găsească orice fel de soluție, plata sumelor pe care noi le asigurăm de la buget, iar dânșii trebuie să plătească și să îmi spună ce trebuie să modificăm legal ca să facem acest pas și să plătească contribuabililor acea sumă și apoi să stea să facă verificarea cu ce are de dat eventual acea persoană către stat.

Pentru că statul a luat banii contribuabililor, i-a luat cu două mâini și acum stă, din păcate, pentru contribuabil, statul să verifice: ia să vedem ai tu cumva datorii la stat? Că poate la acea vreme când se am luat taxa poate că nu aveai”, a mai spus ministrul Finanțelor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri