Fotbal intern

Analiza Universităţii Craiova după primul meci din sezonul 2020-2021. Cine a fost cel mai ezitant jucător al Ştiinţei şi ce plusuri au avut oltenii

22.08.2020 | 20:21
Analiza Universitatii Craiova dupa primul meci din sezonul 20202021 Cine a fost cel mai ezitant jucator al Stiintei si ce plusuri au avut oltenii
ADVERTISEMENT

La fel ca în ultimele sezoane, toate gândurile olteni se duc către titlu, iar Universitatea Craiova a debutat în sezonul competițional 2020-2021 la Sfântu Gheorghe, în fața formației Sepsi OSK. Deplasarea s-a dovedit extrem de grea pentru craioveni, abia ajunși în țară după cantonamentul din Austria.

„Studenții” din Oltenia vor avea mult de lucru pentru a ajunge în ipostaza din sezonul trecut, mai ales după ce au arătat în jocul de prima etapă.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi îi duce spre o nouă victorie pe olteni, una cu emoții. Sepsi a fost mai bună, însă jucătorii gazdelor nu au putut să-l bată pe Pigliacelli. Pentru o calificare în turul doi preliminar Europa League, Universitatea Craiova trebuie să își regăsească pofta de joc arătată în duelurile din finalul stagiunii precedente.

Victorie cu emoții pentru oltenii lui Bergodi! Entuziasmul din sezonul trecut a fost domolit de căldură și de jocul lui Sepsi

Începutul de meci nu a arătat deloc bine pentru jucătorii Universității Craiova, îmbrăcați în noile echipamente. Agresivă încă din start, Sepsi OSK a împins jocul în careul oltenilor. Din păcate pentru susținătorii echipei din Bănie, „juveții” nu au mai etalat același entuziasm din finalul stagiunii precedente și au fost foarte aproape de a fi taxați de ardeleni.

ADVERTISEMENT

Formația lui Bergodi a fost salvată de Mirko Pigliacelli la ocaziile lui Deliagiannidis și Bogdan Mitrea.  Putem considera că șapca purtată de goalkeeper-ul Științei i-a prins bine, care a mai avut o intervenție de portar mare la șutul fostului său coleg, Dimitrov. Totuși, a avut și italianul o greșeală. O pasă dată aiurea ar fi putut aduce deschiderea de scor, însă Ștefănescu nu a știut să profite de ocazia oferită pe tavă.

Inclus de către tehnicianul italian în echipa de start, veteranul Marius Constantin a arătat că mai are ceva de spus în fotbal, iar evoluția sa a fost în general foarte bună și pare să fie un punct fix apărarea Craiovei. Fostul căpitan al Mediașului a avut și o intervenție foarte bună în minutul 34, alunecarea sa s-a dovedit salvatoare pentru soarta scorului. Colegul său din centrul defensivei, Mihai Bălașa, a fost cel mai ezitant jucător al „alb-albaștrilor” în prima parte a jocului. Ba mai mult, fostul jucător al FCSB-ului a încasat și un cartonaș galben destul de devreme, în minutul 7, astfel că a trebuit să fie mult mai atent pe parcursul duelului.

ADVERTISEMENT

Cumva, în prima repriză, Universitatea nu a părut o formație care și-a păstrat cei mai importanți jucători și care a efectuat un cantonament în Austria (singura care a plecat din țară în această pauză). Singura ocazie a jucătorilor lui Bergodi i-a aparținut lui Valentin Mihăilă, spre finalul primei reprize, însă extrema Științei l-a luat la țintă pe Niczuly, portarul gazdelor, din câțiva metri.

Elvir Koljic aduce victoria pe final, iar jucătorii Științei au un plus de moral înainte de primul meci din Europa League

Debutul părții secunde a demarat în aceeași notă, cu Sepsi în posesia balonului, iar Mirko Pigliacelli a continuat să aibă intervenții salvatoare. După o oră de joc și-a mai făcut simțită prezența pe teren și o altă achiziție a Craiovei. Revenit după aventura din Belgia, Vladimir Screciu a intrat în locul lui Mateiu, aflat într-o scădere de formă de ceva timp. De fapt, nici Alex Cicâldău și nici Dan Nistor nu au avut cel mai bun joc.  Screciu nu s-a complicat și a jucat simplu în cele mai multe dintre faze. Oricum ar fi, jucătorul originar din Corabia lui Ion Oblemenco arată o mai multă maturitate, atât în joc, cât și fizic.

ADVERTISEMENT

Paul Papp nu a fost introdus de Cristiano Bergodi în acest meci. Bogdan Vătăjelu a fost cel preferat să ocupe partea dreaptă a defensivei, după ce Ștefan Vlădoiu, care a făcut meci bun, a simțit dureri, iar staff-ul tehnic al Craiovei a considerat că nu trebuie forțat.  De asemenea, atacantul Alexandru Tudorie nu a fost trecut nici măcar pe banca de rezerve, acolo unde l-am văzut pe Ovidiu Bic, jucător care a fost împrumutat la Chindia Târgoviște, în sezonul trecut.

Într-o oarecare măsură, Universitatea s-a trezit în ultimul sfert de oră. Intrarea lui Baiaram și trecerea lui Ivan în stânga au dinamizat puțin jocul elevilor lui Bergodi. O altă mișcare inspirată a lui Bergodi a fost introducerea în teren a lui Bărbuț în finalul meciului, după minutul 85. O echipă bună câștigă și când joacă mai slab, iar Știința a făcut asta. În minutul 88, „dragonul” Elvir Koljic a urmărit o minge trimisă de extrema Cristi Bărbuț și a introdus mingea în poartă fix când „alb-albaștri” au avut nevoie.

Universitatea Craiova va lupta pentru un loc în turul doi preliminar al UEFA Europa League joi, de la ora 20:00 , cu georgienii de la Lokomotiv Tbilisi. Cristiano Bergodi va trebui să găsească soluția pentru ca echipa sa să arate un joc mult mai bun decât cel practicat în meciul cu Sepsi. Partea bună este că nici adversara Craiovei nu a etalat un joc prea bun în singurul meci oficial disputat în ultimele câteva luni. FANATIK a stat cu ochii pe partida disputată de Lokomotiv în campionat.


  • (P) Cota BETANO pentru Lokomotiv Tbilisi – U Craiova: 1,80 este cota pentru „2 solist“. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT