Life

Anca Lungu, dezvăluire teribilă: “Mi-am pierdut cel de-al treilea copil. Sunt încă o mamă îndoliată”

Anca Lungu vine cu o dezvăluire teribilă. Aceasta a vorbit despre pierderea suferită, un subiect extrem de sensibil pentru ea.
10.01.2024 | 07:53
Anca Lungu dezvaluire teribila Miam pierdut cel deal treilea copil Sunt inca o mama indoliata
Anca Lungu, dezvăluire teribilă. Sursă foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Anca Lungu a vorbit despre pierderea suferită în urmă cu un an de zile. Fosta prezentatoare tv și-a pierdut cel de-al treilea copil. Aceasta a avut nevoie de timp pentru a putea să vorbească despre acest eveniment nefericit.

Anca Lungu, dezvăluire teribilă despre sarcina pierdută

Într-o postare pe contul personal de socializare, Anca Lungu a decis să facă publică povestea care a marcat-o complet. În urmă cu un an de zile, acesta ș-a pierdut cel de-al treilea copil. De abia acum însă, a făcut totul public.

ADVERTISEMENT

Fosta prezentatoare tv a venit și cu un sfat pentru cele care au trăit aceeași experiență. Ea a vorbit despre anumite expresii care ajung să le facă mai mult rău decât bine mamelor care își pierd copiii.

Totodată, Anca Lungu a vorbit și despre momentul în care o mamă pierde o sarcină. Deși aceasta a făcut loc în sufletul ei unui copil și a ajuns să își imagineze viața alături de el, totul se spulberă într-un singur moment.

ADVERTISEMENT

“Au trecut 365 de zile de când mi-am pierdut cel de-al 3 lea copil. Sunt încă o mamă îndoliată. Am avut nevoie de 1 an pentru a găsi curajul de a scrie aceste rânduri. O fac cu lacrimi în ochi.

E un subiect tare sensibil și de cele mai multe ori minimizat: “gândește-te că ai doi copii sănătoși acasă“, “mai bine că s-a întâmplat acum, decât mai târziu”, “e selecție naturală”, “se întâmplă des, li se întâmplă multor femei”, “e doar o sarcină, ești încă tânără”.

ADVERTISEMENT

Dacă vi se întâmplă să fiți în preajma unei femei care trece prin așa ceva, nu folosiți niciuna dintre frazele enumerate mai sus! Nu invalidați suferința unor mame care își pierd copiii!

Da, din punct de vedere medical, e o sarcină mai avansată sau mai puțin avansată care se oprește din evoluție. Dar din punct de vedere emoțional, viitoarea mamă își pierde copilul căruia i-a făcut loc în sufletul ei. Cu care și-a imaginat tot restul vieții, căruia i-a ascultat bătăile inimii, i-a vorbit și poate chiar i-a găsit un prenume”, a povestit Anca Lungu.

ADVERTISEMENT

”E nevoie de educație la acest capitol”

Fosta prezentatoare tv spune că pierderea unei sarcini este dureroasă. Tocmai din acest motiv, puține femei aleg să vorbească despre acest subiect. Ea a mai adăugat și că o ”îmbrățișare simplă și sinceră” poate fi de mare ajutor în această situație.

Un alt aspect punctat de Anca Lungu a fost cel legat de întrebările “vă doriți un copil?”, sau “când faceți un copil?”, sau “vă opriți la doi?”, sau “vi-l doriți și pe al treilea?”. Fosta prezentatoare tv spune că nu de puține ori se poate întâmpla ca un cuplu care a pierdut o sarcină să le primească.

Tocmai din acest motiv, ea a ajuns la concluzia că e nevoie de educație în acest capitol. Referitor la rândurile scrise, Anca Lungu speră ca în acest mod femeile aflate în situația ei să se simtă oarecum încurajate.

„Experiența trăită mi-a arătat că e încă nevoie de educație la acest capitol, așa că am ales să scriu aceste rânduri în speranța că femeile vor fi mai bine însoțite în durerea pierderii lor”, a mai scris Anca Lungu pe Instagram.

ADVERTISEMENT