Life

Angelina Jolie a fost marcată de vizita în Liov, Ucraina: “Nu are niciun sens tot acest rău făcut copiilor”

Angelina Jolie a fost marcată de vizita în Liov, Ucraina, în urmă cu câteva zile. Actrița de la Hollywood a întâlnit mulți copii răniți în urma bombardamentelor rușilor.
06.05.2022 | 00:28
Angelina Jolie a fost marcata de vizita in Liov Ucraina Nu are niciun sens tot acest rau facut copiilor
Angelina Jolie a fost marcată de vizita în Liov, Ucraina. ursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Angelina Jolie a vorbit despre vizita în Liov, Ucraina, fiind marcată de traumele prin care trec copiii din cauza războiului. Actrița pledează pentru pace și a mers în țara afectată pentru a fi alături de ucraineni.

Angelina Jolie a fost marcată de vizita în Liov, Ucraina

Pe pagina sa de Instagram, Angelina Jolie a vorbit despre experiența vizitei în Liov, Ucraina, în plin război pe teritoriul țării.

ADVERTISEMENT

Actrița de la Hollywood a fost marcată de această experiență, după cum a povestit în mediul online. Angelina Jolie a relatat poveștile tulburătoare ale copiilor răniți și traumatizați în urma bombardamentelor rușilor.

Totodată, fosta lui Brad Pitt a postat și mai multe fotografii din Ucraina. Vedeta a fost șocată după ce a văzut o “piatră specială” găsită de o fetiță, care era o bucată de schijă dintr-o bombă.

ADVERTISEMENT

Actrița a întâlnit mulți copii cărora le-au fost îndepărtate din corp bucăți de schije din corp. Este un proces foarte dureros, după cum a mai precizat vedeta în postare.

“În timp ce mă aflam în Liov, în urmă cu câteva zile, mi-a fost arătată o ‘piatră specială’ găsită de o fetiță. Fetița care a găsit-o nu și-a dat seama că piatra cu care se juca era, de fapt, o bucată de schijă dintr-o bombă.

ADVERTISEMENT

Când o bombă sau un obuz explodează, fragmente ascuțite de metal greu sfârtecă trupurile celor din apropierea punctului de impact.

Multora dintre copiii pe care i-am întâlnit, de la bombardamentul din gara Kramatorsk, li s-au îndepărtat recent bucăți de schije din corp, un proces dificil și dureros.”, a scris Angelina Jolie pe pagina sa de Instagram.

ADVERTISEMENT

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Angelina Jolie (@angelinajolie)

“Nu are niciun sens tot acest rău făcut copiilor”

Mai mult, renumita actriță a mai spus că unii copii au rămas cu fragmente de proiectil în zone vitale ale corpului. Îndepărtarea acestor fragmente ar fi mult prea riscantă pentru ei.

Angelina Jolie a mai spus că acest război reprezintă o traumă pentru copii. Conflictul cu Rusia îi poate afecta la nivel emoțional, nu doar fizic.

“Nu are niciun sens tot acest rău făcut copiilor, care merge mai departe de vătămarea fizică, până la manifestări emoționale și psihice ale traumelor.

Lupta pentru încheierea războiului, precum cel prin care trece Ucraina, este o cursă pentru limitarea numărului victimelor, morților, răniților, refugiaților și al celor traumatizați zilnic.”, a mai scris actrița.

Vedeta a fost surprinsă la Liov în urmă cu câteva zile. Actrița a mers în Ucraina pentru a fi alături de refugiați, întrucât este emisar special al Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați.

Angelina Jolie este și Ambasadoare a Bunăvoinței UNICEF din 2001. Aceasta a vizitat și spital unde erau internați mai mulți copii în urma războiului dintre Rusia și Ucraina. De data aceasta, vedeta a mers direct în zona de conflict.

Înainte de a vizita Ucraina, Angelina Jolie a călătorit în Yemen. Acolo a interacționat cu cei care au fost strămutați din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. Actrița de la Hollywood și-a oferit sprijinul pentru “nevoia disperată de pace”. Șatena îi sprijină pe ucraineni în acest război, sperând că acesta se va sfârși.

ADVERTISEMENT