Sport

Anglia – Germania 2-0. Naționala Albionului a câștigat derby-ul din optimi și s-a calificat în sferturile lui Euro 2020

Anglia a învins-o pe Germania, scor 2-0, și va juca în sferturile lui Euro 2020. Golurile au fost marcate de Sterling (76) și Kane (86)
29.06.2021 | 20:50
Anglia  Germania 20 Nationala Albionului a castigat derbyul din optimi si sa calificat in sferturile lui Euro 2020
ADVERTISEMENT

Meciul Anglia – Germania are loc marţi, 29 iunie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul optimilor de finală ale turneului final al EURO 2020. Ar fi putut fi oricând finala competiţiei, ţinând cont de valoarea loturilor celor două echipa naţionale.

Unde se joacă meciul Anglia – Germania

Confruntarea Anglia – Germania are loc la Londra, pe stadionul Wembley, marţi, 29 iunie, de la ora 19:00 în optimile de finală de la EURO 2020. Echipa învingătoare din acest joc va merge apoi la Roma pentru sfertul de finală cu naţionala care va câştiga ultimul meci din optimi, Suedia- Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ţinând cont de interesul enorm în jurul acestei partide, la sugestia UEFA, autorităţile britanice au fost în cele din urmă de acord, deşi tulpina indiană a coronavirusului continuă să creeze multe probleme, să suplimenteze de la 25 la 40 la sută capacitatea locurilor pentru fani, asta însemnând prezenţa a 40.000 de spectatori pe stadion.

Cine transmite la TV partida Anglia – Germania

Anglia – Germania, duelul cu cea mai mare rivalitate între cele două echipe naţionale, are loc marţi, 29 iunie, la Londra, pe stadionul Wembley şi va fi transmis în direct şi în exclusivitate în România pe canalul PRO TV. Îl mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Londra, după aproape zece zile cu temperaturi foarte ridicate, depăşind chiar 30 de grade, s-a făcut rece, maxima pentru ziua de marţi, 29 iunie, fiind progonozată la 18 grade, deci între 15 şi 16 la ora jocului. Cerul va fi permanent acoperit, însă ploile ar urma să înceapă de miercuri. Olandezul Danny Makkelie va conduce acest meci.

Ce jucători importanţi lipsesc în întâlnirea Anglia – Germania

Gareth Southgate poate, în sfârşit răsufla uşurat, în privinţa validităţii jucătorilorv săi. Nu are nici un accidentat şi cei doi trimişi în izolare înainte de partida cu Cehia, ultima din grupa D, Ben Chilwell şi Mason Mount, au revenit în programul normal.

ADVERTISEMENT

Ei fuseseră separaţi de grup preventiv, deşi aveau teste negative, după ce scoţianul Billy Gilmour, colegul lor de club la Chelsea, a fost depistat pozitiv după meciul direct din grupă. Cum ulterioarele două teste au fost tot negative s-a decis readucerea lor în lot pentru partida cu Germania, Mount fiind chiar cu şanse mari de a juca de la început. Germania l-a recuperat pe Thomas Muller, dar rămâne out Klostermann, jucătorul lui Leipzig.

Germanii şi-au dorit mult să joace cu Anglia în optimi

Oricât ar părea de ciudat, dar internaţionalii germani chiar şi-au dorit mult să joace pe Wembley în optimi, adică să termine pe locul 2 în grupă. S-a putut acest lucru după ce Germania a făcut doar un şocant 2-2 acasă cu Ungaria, ce e drept oamenii lui Joachim Low egalând abia spre finalul jocului.

ADVERTISEMENT

Şi englezii sunt încântaţi de perspectiva de a avea în faţă un rival care le-a creat multe coşmaruri de zeci de ani încoace. Raheem Sterling şi Mason Mount spun că a venit momentul să se rupă blestemul ratărilor în lanţ în faţa Germaniei pe pământ britanic şi sunt foarte optimişti că o pot face.

Cote la pariuri la jocul Anglia – Germania

Interesant este că deşi tradiţia a mai bine de jumătate de secol cu englezii gazdă e clar de partea germanilor casele de pariuri cred în posibilitatea ca naţionala Albionului să aibă câştig de cauză. Anglia are cotă de 2,62 la victorie, 1,47 la şansă dublă 1X şi 1,80 pentru calificare. Germania are 3,10 la victorie, 1,60 şansă dublă X2 şi 2,10 la calificare.

Din 1966, când a câştigat cu polemica golului care a fost sau nu a fost finala CM, Anglia nu a mai învins Germania pe Wembley în ultimele şapte confruntări. Au fost cinci succese germane şi două egaluri. Şi nici în meciuri cu eliminare directă englezii nu au mai reuşit să treacă de germani din 1966.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Anglia – Germania: 1,50 este cota pentru „Total Goluri 2-4”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Anglia – Germania: 6,53 este cota pentru „X pauză / 2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT