Life

Animalele sălbatice care au pus stăpânire pe un mare oraș european. Localnicii sunt exasperați de ele

Orașul traumatizat de invazia unor animale sălbatice. Zgomotul lor de împerechere nu dă deloc pace localnicilor pe timp de noapte.
08.02.2024 | 08:31
Animalele salbatice care au pus stapanire pe un mare oras european Localnicii sunt exasperati de ele
Londra se confruntă cu o adevărată invazie de vulpi. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, sunt din ce în ce mai dese cazurile în care animalele sălbatice ajung în civilizație. De cele mai multe ori, prezența lor printre oameni este cauzată de lipsa hranei. Așa se face că, unul dintre cele mai mari orașe din Europa se confruntă cu un număr foarte mare de animale sălbatice care au băgat spaima în localnici.

Vulpile s-au adaptat foarte repede ritmului de viață de la oraș

Londra este unul dintre cele mai mari orașe ale Europei. Aici este locul unde istoria, arta și moda își dau întâlnire. Dar, în ultima perioadă, se pare că faimosul oraș a devenit locul preferat al unor animale sălbatice.

ADVERTISEMENT

De zile bune, londonezii au ocazia să vadă, aproape la tot pasul, mii de vulpi. Animalele au pus stăpânire pe oraș, iar zgomotul lor de împerechere nu dă deloc pace localnicilor.

Ajunse în Londra, vulpile nu par deloc speriate de zgomotul metropolei, ci, din contră. Acestea s-au adaptat foarte repede și pare că pot conviețui printre milioanele de oameni și zgomotul de claxoane.

ADVERTISEMENT

Vulpile au ajuns în oraș atrase de gunoaiele de pe străzi. Pentru că nu mai au cu ce să se hrănească în habitatul lor natural, animale au venit către oraș. Acestea nu au avut nevoie de prea mult timp pentru a pune stăpânire pe Londra.

Aparent simpatice, vulpile sunt o adevărată bătaie de cap pentru londonezi. Fiind în perioada de împerechere, animalele fac zgomot constant. Cele mai deranjante sunt sunetele pe care vulpile le fac noaptea, perturbând somnul londonezilor.

ADVERTISEMENT

În Londra sunt 10.000 de vulpi

Animalele sălbatice nu doar că s-au obișnuit cu ritmul Londrei, dar pare că au învățat să folosească și mijloacele de transport în comun. Mai multe filmările publicate pe social media prezintă vulpile în timp ce călătoresc fără nicio grijă cu autobuzul.

Vulpile au ajuns foarte aproape și de casele oamenilor. Acestea nu produc daune și nici nu rănesc pe nimeni, ci doar preferă să se bucure de confort. Cel puțin, asta făceau mai multe vulpi surprinse în timp ce se relaxau în grădina unor londonezi.

ADVERTISEMENT

Deși sunt în centrul atenției de fiecare dată și toată lumea le filmează, vulpile nu par deloc speriate. Acestea s-au învățat foarte repede cu oamenii și s-au adaptat noului stil de viață.

Londra este unul dintre orașele care a devenit casă pentru foarte multe vulpi. Potrivit Londin Wildlife Trust, peste 10.000 de vulpi trăiesc fără nicio problemă în capitala Marii Britanii.

ADVERTISEMENT