Life

Animalul care a devenit vedeta unui parc natural din România. Ce face în fiecare lună

Mamiferul care a intrat în vizorul unui parc natural din țara noastră. Care este obiceiul pe care îl are în fiecare lună.
02.02.2024 | 20:37
Animalul care a devenit vedeta unui parc natural din Romania Ce face in fiecare luna
Mamiferul care a intrat în vizorul unui parc natural din țara noastră. Care este obiceiul pe care îl are în fiecare lună. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Animalul care a devenit vedeta unui parc natural din România. Ce face în fiecare lună. Dezvăluirea a fost anunțată de specialiștii care se ocupă de zona protejată, una de o frumusețe deosebită indiferent de sezon.

Mamiferul care a intrat în vizorul unui parc natural din țara noastră. Care este obiceiul pe care îl are în fiecare lună

Mamiferul care a intrat în vizorul unui parc natural din țara noastră. Care este obiceiul pe care îl are în fiecare lună, potrivit șefului de pază care se ocupă cu monitorizarea camerelor de supraveghere și înregistrare din pădure.

ADVERTISEMENT

Acesta a remarcat că un exemplar de râs din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș face cu regularitate un anumit lucru. Mai exact, animalul sălbatic inspectează cu regularitate o cameră instalată de instituție.

Face acest lucru lunar, aproximativ la aceeași dată. Animalul ajunge în zona camerei și o verifică, imaginile cu el fiind unele clare și capturate de la o distanță foarte mică. Râsul nu se sfiește să se apropie de cameră.

ADVERTISEMENT

„Un râs simpatic verifică lunar camerele de monitorizare a faunei instalate în pădurile Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș”, este anunțul de pe Facebook. Râsul a fost văzut ultima oară pe 24 ianuarie 2024.

„Ce frumos”, „E chiar frumos” sau „Dacă te apucă râsul, plângi”, sunt câteva dintre comentariile lăsate de internauți pe rețelele de socializare. Foarte mulți oameni sunt curioși să afle mai multe detalii despre acest animal.

ADVERTISEMENT

Râsul, cea mai mare felină din Europa

Râsul, care trăiește în pădurile din România, este cea mai mare felină din Europa. Țara noastră adăpostește una dintre cele mai mari populații de pe continentul nostru. Animalul sălbatic poate ajunge până la o greutate de 30-35 kilograme.

Mamiferul este discret și este văzut destul de rar de oameni în libertate. În libertate trăiește aproximativ 17 ani, iar prezența sa fiind, de fapt, un indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat. Auzul și mirosul său sunt foarte fine.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vederea râsului este una bună, mai ales pe timp de noapte când iese la vânătoare. Este un animal solitar atunci când își caută hrană. Se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari.

ADVERTISEMENT
Tags: