Life

Animalul al cărui lapte are efecte miraculoase. Un român a dat lovitura în afaceri după ce a început să-l crească

Mamiferul care are un lapte cu proprietăți extraordinare. Un bărbat din România s-a umplut de bani după ce l-a crescut.
29.02.2024 | 17:25
Animalul al carui lapte are efecte miraculoase Un roman a dat lovitura in afaceri dupa ce a inceput sal creasca
Mamiferul care are un lapte cu proprietăți extraordinare. Un bărbat din România s-a umplut de bani după ce l-a crescut. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Animalul al cărui lapte are efecte miraculoase. Un român a dat lovitura în afaceri după ce a început să-l crească. Produsul acesta este un aliment care trebuie luat neapărat în calcul pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.

Mamiferul care are un lapte cu proprietăți extraordinare. Un bărbat din România s-a umplut de bani după ce l-a crescut

Mamiferul care are un lapte cu proprietăți extraordinare. Un bărbat din România s-a umplut de bani după ce l-a crescut. Alimentul este extrem de hrănitor și este ideal chiar și pentru persoanele cu intoleranță.

ADVERTISEMENT

Doctorii alergologi îl recomandă inclusiv pacienților care suferă de alergii. Compoziția sa este foarte apropiată de laptele matern. Laptele de măgăriță, căci despre el este vorba, este un înlocuitor perfect pentru cel de vacă.

Acest lucru l-a făcut pe un fermier din județul Arad să construiască o fermă ecologică de măgărițe. Bărbatul pe numele său Gabriel Mihaly nu regretă deloc decizia luată pentru că a început să facă bani încă din primele luni ale afacerii sale.

ADVERTISEMENT

„După o viaţă de management şi de afaceri am înţeles că nu doar asta contează, ci şi natura, lucrurile naturiste şi terapiile complementare au rolul lor. Astfel, m-am apropiat de aceste idei.

Colectăm laptele de măgăriţă şi îl comercializăm. Facem şi produse de lapte, dar mereu avem grupuri de copii şi de adulţi care vin să mângâie aceste animale extraordinare, pentru că este o terapie adevărată.

ADVERTISEMENT

Nu ştiu cine m-a ghidat pe mine să mă ocup cu aceste animale sacre, dar îi mulţumesc din suflet, pentru că nu pot să mă apropii de măgăruşii mei şi să nu simt acea adoraţie, acea iubire pe care o degajă aceste animale.

E o iubire maternă. Aceste animale au nişte caracteristici extraordinare şi am putea învăţa multe de la ele”, a declarat fermierul din județul Arad pentru Agerpres. Un litru de lapte de măgăriță costă circa 15 lei.

ADVERTISEMENT

Ce proprietăți are laptele de măgăriță pentru sănătate

Laptele de măgăriță are o serie de proprietăți pentru sănătate. În primul rând, specialiștii spun că prezintă un risc scăzut de alergie, ceea ce înseamnă că poate fi consumat de cei care suferă de intoleranță la lactoză.

În al doilea rând, alimentul are efect antimicrobian. Oamenii de știință au descoperit rezultate bune prin intermediul studiilor realizate de-a lungul anilor, subliniind că poate reduce incidența bolilor de stomac cauzate de viruși și bacterii.

De asemenea, laptele de măgăriță poate ajuta la favorizarea dezvoltării bacteriilor intestinale benefice. În plus, are efecte bune asupra sistemului imunitar pentru că stimulează eliberarea de macrofage, de celule natural killer și de celule T.

Toate acestea au un rol important în imunitatea organismului uman pentru că pot reduce reacțiile inflamatorii ale corpului. Laptele de măgăriță poate stimula inclusiv eliberarea de oxid nitric, mai arată cercetările.

ADVERTISEMENT