Life

Animalul care își mănâncă puii. Mulți vor să-l aibă acasă, dar nu știu asta despre el

Animalul care își mănâncă puii. Puțini știu acest lucru despre el și chiar vor să îl aibă acasă pe post de animal de companie.
07.11.2023 | 21:13
Animalul care isi mananca puii Multi vor sal aiba acasa dar nu stiu asta despre el
Animalul care își mănâncă puii. Foto Captură Youtube . Totul pentru animale
ADVERTISEMENT

Animalul care își mănâncă puii. Mulți ar vrea să îl aibă acasă, dar nu știu acest lucru despre el! Despre ce animal este vorba, de fapt.

Animalul care își mănâncă puii

Hamsterii sunt niște animale drăguțe ce par că nu ar face rău nimănui. Doar că momentul reproducerii și mai apoi al nașterii sunt extrem de sensibile pentru femele.

ADVERTISEMENT

Astfel, acestea pot ajunge să își mănânce proprii pui, după naștere. Sunt mai multe motive pentru care se poate ajunge la acest lucru, unul deloc neobișnuit pentru cei care cunosc specia.

Atingerea puiilor de hamster de către om poate determina o reacție de respingere din partea mamei.

Multe specii de hamsteri sunt foarte protectoare cu puilor lor și pot deveni anxioase sau agitate dacă simt că puii lor sunt atinși de o altă creatură, inclusiv de om. De aceea, nu trebuie să atingi deloc puii unui hamster în primele 14 zile de la nașterea lor.

ADVERTISEMENT

Cu timpul, pe măsură ce mamei îi este mai familiară prezența ta și consideră că nu reprezinți o amenințare, ar putea fi mai relaxată în legătură cu atingerea puilor.

Și hamsterul poate mânca puii după ce femela a născut

După ce hamsterii s-au împerecheat, se recomandă să separi masculul de femelă imediat după acest proces. Hamsterii pot deveni agresivi unii față de alții, și există riscul ca masculul să îi atace pe pui sau chiar pe femelă.

ADVERTISEMENT

Puii de hamster sunt extrem de mici și vulnerabili la orice sursă de stres sau agresiune. Dacă masculul este în preajma puilor, există riscul ca acesta să îi considere o amenințare și să îi atace.

Dacă femela a născut, este important să supraveghezi cu atenție interacțiunile dintre membrii familiei de hamsteri. Dacă observi un comportament agresiv din partea masculului, este indicat să îl separi de femelă și pui pentru a preveni eventualele probleme.

ADVERTISEMENT