Life

Animalul descoperit în groapa unui mare împărat chinez. Peste ce au dat arheologii

Descoperire uimitoare făcută de un grup de arheologi în China. Ce animal au putut să găsească în mormântul unui mare împărat.
26.04.2024 | 19:14
Animalul descoperit in groapa unui mare imparat chinez Peste ce au dat arheologii
Descoperire uimitoare făcută de arheologi la mormântul unui împărat chinez. Sursa foto: Freepik, Pixabay
ADVERTISEMENT

Descoperire de-a dreptul uimitoare făcută de o echipă de arheologi din China. În timp ce excavau în jurul mausoleului împăratului Wen din Han, au avut parte de o surpriză. Arheologii au descoperit un animal uriaș care, cred ei, a fost adus drept ofrandă împăratului.

Descoperire uimitoare făcută de arheologi în China

China este o țară plină de surprize la tot pasul. Arheologii sunt fascinați de istoria Chinei și, tocmai din acest motiv, organizează frecvent diverse activități de excavare. Cea mai recentă dintre ele a scos la iveală un detaliu de-a dreptul impresionant.

ADVERTISEMENT

După ani de zile, arheologii au reușit să identifice mormântul împăratului Wen din Han. În 2021, după identificarea lui în zona Xi’an, arheologii au început să facă săpături. Acela a fost momentul în care au asistat la o descoperire unică.

Wen din Han a făcut parte din dinastia Han de Vest și a fost al cincilea împărat al acestei dinastii. În timpul domniei sale, Wen din Han s-a făcut remarcat datorită faptelor sale de binefacere și datorită interesului sporit pe care îl manifesta față de locuitorii Chinei.

ADVERTISEMENT

Wen din Han a fost foarte apreciat de către supușii săi datorită faptului că a reușit să stabilească un echilibru și să aducă pacea în China. Cât timp s-a aflat pe tron, nimeni nu a fost copleșit de griji, iar legile care guvernau China erau destul de relaxate.

Panda uriaș, adus ofrandă împăratului Wes din Han

Recent, arheologii și-au îndreptat atenția asupra mormântului său din capitala provinciei Shaanxi. În timpul săpăturilor, arheologii au descoperit rămășițele unui animal uriaș, nemaivăzut până atunci.

ADVERTISEMENT

După ce au analizat mai bine osemintele, au ajuns la concluzia că scheletul aparține unui urs panda din subspecia Qinling. Spre deosebire de urșii panda actuali, acest urs panda era mult mai masiv, iar fața sa era mult mai rotundă.

Analizând cu atenția poziția corpului și anume, capul îndreptat spre mausoleu, iar coada spre vest, arheologii au ajuns la o singură concluzie. Animalul masiv a fost adus drept ofrandă împăratului Wes din Han.

ADVERTISEMENT

Săpăturile arheologilor au mai scos la iveală faptul că nu doar panda masiv a fost adus ofrandă. Potrivit descopera.ro, au mai fost sacrificați tapiri, bivoli de apă, oryx și tigri.

În China anilor 150 î.Hr., sacrificarea animalelor pentru împărații din dinastii era un adevărat obicei. Animalele erau sacrificate și aduse ofrandă și oamenilor de rând. Spre deosebire de împărați, în cazul oamenilor obișnuiți, ofranda consta doar în animale domestice.

ADVERTISEMENT
Tags: