Life

Animalul foarte periculos, surprins de camere în munții României. Imagini rare

Un animal extrem de periculos a fost surprins de camere în munții României. Despre ce este vorba? Imaginile sunt cu adevărat unele rare.
23.06.2023 | 08:01
Animalul foarte periculos surprins de camere in muntii Romaniei Imagini rare
Animalul foarte periculos, surprins de camere în munții României. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un animal extrem de periculos a fost surprins de camere munții României. Imaginile sunt unele cât se poate de rare și de-a dreptul fabuloase. De asemenea, nu vorbim doar despre un animal, ci despre o întreagă haită.

Animalul foarte periculos, surprins de camere în munții României

Într-o pădure a Parcului Național Putna Vrancea, mai mulți lupi au fost surprinși de mai multe camere de monitorizare. Aceștia se jucau, după cum arată și imaginile. Interesant este faptul că astfel de imagini sunt cât se poate de rare.

ADVERTISEMENT

Deși este prezent în România, animalul periculos este văzut rar în libertate, cu atât mai puțin pe camere. În general, lupii trăiesc în haită și evită să se lasă văzuți. Pe de altă parte trebuie menționat faptul că ei sunt extrem de importanți.

Mai exact, lupul are un rol esențial în menținerea unor ecosisteme naturale sănătoase. În ceea ce privește locația unde a fost văzut animalul, Parcul Natural Putna este cunoscut pentru toate avantajele pe care le oferă.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, acesta asigură animalelor toate condițiile de hrană necesare. De asemenea, animalele, indiferent de mărime și de cât de periculoase sunt se bucură de adăpost, dar și de liniștea de care au nevoie pentru un habitat sănătos.

Parcul Natural Putna se întinde pe o suprafață de 38.000 de hectare. Totodată, este unul dintre cele 22 de rezervații naturale similare pe care Romsilva le administrează. Referitor la lupi, poate mulți nu știu, dar deși animalul nu se lasă văzut, asta nu înseamnă că nu există.

ADVERTISEMENT

Descoperirea făcută de specialiști

Țara noastră are de altfel una dintre cele mai dezvoltate populații de lupi din întreaga Uniune Europeană. Chiar și așa, aceste animale sunt ”scumpe” la vedere, imaginile cu ele surprinse de camere fiind unele cât se poate de rare.

Dincolo de lupi, o altă descoperire interesantă a fost făcută recent. După trei ani, specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” (INCDD) au reușit să surprindă un animal foarte rar.

ADVERTISEMENT

E posibil să nu îl vezi niciodată, nici cu ochiul liber și nici pe camere, însă el a trecut poate prin via sau prin livada ta. Este vorba despre hamsterul românesc, sau cel dobrogean. Numărul populației este în scădere, iar animalul este unul cât se poate de retras și rar.

ADVERTISEMENT