Life

Animalul foarte periculos, surprins recent de camere în munții României. Caută în permanență să ucidă. Imagini rare

Animalul foarte periculos care caută să ucidă a fost surprins recent de camere în munții României. Imaginile sunt rare și totodată înspăimântătoare.
21.10.2023 | 08:00
Animalul foarte periculos surprins recent de camere in muntii Romaniei Cauta in permanenta sa ucida Imagini rare
Animalul foarte periculos, surprins recent de camere în munții României. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Animalul foarte periculos care în permanență caută să ucidă a fost surprins recent de camere în munții României. Se pare că acesta este într-o continuă căutare, iar mulți au rămas uimiți când au văzut imaginile.

Animalul foarte periculos, surprins recent de camere în munții României

Animalul foarte periculos a fost surprins în Parcul Munții Apuseni. Într-o postare pe pagina de Facebook oficială, a fost distribuită o filmare în care se pot vedea patru lupi în căutare de hrană.

ADVERTISEMENT

Sursa citată trage un semnal de alarmă pentru cei care ajung în zonă. Animalul foarte periculos poate fi întâlnit în zonele de bocănit la cerb, astfel că oricine merge aici este bine să ia în calcul o posibilă astfel de întâlnire.

„Zonele de boncănit la cerb atrag și alți vizitatori. În imagini se pot observa patru lupi în căutare de hrană”, este mesajul postat de Parcul Munții Apuseni, alături de clipul video.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că lupul este un animal extrem de periculos. Chiar și așa, foarte rar, acesta ajunge să fie surprins în libertate. În general, lupii sunt animale care trăiesc în haită și preferă să nu fie văzuți.

O altă haită de lupi, surprinsă în Parcul Național Putna

În ceea ce privește rolul lor, lupii mențin ecosistemele naturale sănătoase. Mai exact, spre deosebire de alte animale, lupii sunt ceva mai leneși și aleg mereu prada ușoară, adică animale bolnave, sau bătrâne.

ADVERTISEMENT

Un studiu realizat în Slovacia a arătat că lupii limitează și numărul de animale infestate. Animalul foarte periculos ajunge deci să le vâneze, fiind o pradă mult mai ușoară. În acest mod, aceștia influențează dinamica și compoziția populațiilor animalelor prădate.

Amintim că în urmă cu câteva luni, alte imagini rare au apărut pe internet. O haită de lupi a fost surprinsă de camerele de filmat în Parcul Natural Putna. Lupii se jucau, având în vedere că aveau la dispoziție un spațiu generos.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Parcul Natural Putna este unul dintre cele 22 de rezervații naturale pe care Romsilva le administrează. Acesta se întinde pe o suprafață de 38.000 de hectare și reprezintă casa multor animale.

ADVERTISEMENT