News

ANM a emis cod galben. Se anunță ploi torențiale și furtuni. Harta zonelor afectate

ANM: Vremea se înrăutățește. Instabilitate atmosferică în mai multe regiuni din România. Cod galben în mai multe regiuni.
22.07.2023 | 13:26
ANM a emis cod galben Se anunta ploi torentiale si furtuni Harta zonelor afectate
Instabilitate atmosferică periculoasă în mare parte din țară. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează trei sferturi din țară. Acest fenomen se va manifesta în intervalul 22 iulie, ora 19:00, până la 23 iulie, ora 10:00.

ANM a emis o atenționare cod galben

Zonele afectate includ județele din Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea de sud a Moldovei, şi local, regiunile Oltenia și Muntenia. Se prognozează perioade cu instabilitate atmosferică caracterizate prin averse torențiale, intensificări ale vântului cu rafale între 55 – 70 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul acestui interval, cantităţile de apă vor atinge 20 – 30 l/mp şi, izolat, chiar peste 40 l/mp în intervale foarte scurte de timp. De asemenea, ANM informează că în după-amiaza zilei de sâmbătă, manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi pe arii restrânse, în special în zonele montane şi în sud-estul teritoriului.

Este recomandat ca populaţia din zonele afectate să fie extrem de precaută în această perioadă şi să urmărească în permanență actualizările emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru a lua măsurile necesare în vederea protejării bunurilor şi vieții. Să evitaţi deplasările în zonele cu risc crescut de fenomene extreme şi să luaţi măsuri de protecţie împotriva efectelor instabilităţii atmosferice.

ADVERTISEMENT
anm
Harta zonelor afectate. Foto: Meteoromania.

Mai mulți români, în căutare de răcoare și relaxare

Turiștii în căutare de răcoare și relaxare în această vară aleg să evadeze în Munții Țarcu din județul Caraș-Severin, o destinație montană din partea nord-vestică a României. Aici, temperaturile nu depășesc 25 de grade Celsius în timpul zilei și coboară până la 10 grade Celsius pe timp de noapte.

Cu opțiuni variate de cazare, cei interesați pot alege între diferite masive principale, cum ar fi Baicu-Nedeia, Țarcu-Căleanu, Muntele Mic sau Pietrii-Petrean. Prețurile pentru cazare variază în funcție de numărul de persoane, tipul de cameră și serviciile oferite, astfel că se pot găsi opțiuni pentru toate preferințele și bugetele.

ADVERTISEMENT

De exemplu, pentru o escapadă romantică în Muntele Mic, un cuplu poate achita 500 de lei pentru două zile de cazare, cu mic dejun inclus. Pentru cei dornici de lux și confort, Poiana Mărului reprezintă o alegere potrivită, însă cu prețuri mai ridicate. Cei care optează pentru jacuzzi pot plăti 850 de lei pe noapte pentru două persoane, iar pentru o vilă cu jacuzzi și ciubăr, prețul poate depăși 1000 de lei pentru același interval.

Pentru românii care au vouchere de vacanță de folosit, aceasta este o oportunitate perfectă, deoarece pot beneficia de reduceri semnificative. Un sejur de 3 zile în Poiana Mărului poate fi achitat cu un maxim de 2600 de lei, astfel încât aceștia pot profita de frumusețile și liniștea oferite de această zonă montană la prețuri avantajoase.

ADVERTISEMENT

Pe fondul temperaturilor ridicate în majoritatea țării, Munții Țarcu devin o alegere atrăgătoare pentru cei ce caută o evadare plăcută și o pauză de la căldura sufocantă de la nivelul mării.

 

ADVERTISEMENT