Life

Locul din România în care te poţi ascunde de caniculă. Trei zile aici costă cât una pe litoral

În ce loc din țară poți ”fugi” de caniculă. Aici costurile sunt foarte ieftine. Plătești pentru trei zile cât pentru una pe litoral.
16.07.2023 | 19:40
Locul din Romania in care te poti ascunde de canicula Trei zile aici costa cat una pe litoral
Aici temperaturile nu depășesc 25 de grade Celsius pe timp de zi. Sursa foto: WWF Romania
ADVERTISEMENT

În timp ce mulți români merg la mare pentru a se bucura de căldură și razele soarelui, alții sunt mai puțin încântați de temperatura ridicată din termometre și ”iau cu asalt” zonele de munte. Și au de unde alege, căci țara noastră este străbătută de multe stațiuni montane.

Unde te poți adăposti în România de caniculă. Zona în care trei zile costă cât una pe litoral

Este bine știut faptul că la munte aerul este mult mai răcoritor, așa că vei întâlni turiști la tot pasul. Unii dintre ei se îndreaptă către o destinație unde trei zile costă o zi pe litoral. Aceasta este situată în partea nord-vestică a României .

ADVERTISEMENT

Munții Țarcu sunt destinația potrivită pentru a te răcori în această vară. Îi găsești în județul Caraș-Severin, iar valorice termice nu trec de 25 de grade Celsius în timpul zilei. Pe timp de noapte, deși este mai frig, nu trec de 10 grade Celsius.

În Munții Țarcu poți să optezi pentru patru masive principale: Baicu-Nedeia, Țarcu-Căleanu, Muntele Mic sau Pietrii-Petrean. Aici, altitudinea maximă poate atinge până la 2.196 de metri, iar prețurile de cazare sunt diferite, în funcție de numărul de persoane, camere sau numărul de stele al locației.

ADVERTISEMENT

În Muntele Mic, o noapte de cazare poate valora 490 de lei, pentru două persoane, cu mic dejun inclus, sau pentru același interval poți achita 250 de lei pentru două persoane. Drept urmare, un cuplu poate achita 500 de lei în total pentru două zile în această destinație.

Pentru cei cu portofelul mai plin, există Poiana Mărului. Prețurile sunt mai piperate, dar și serviciile multiple. Două persoane pot achita 850 de lei per noapte, dacă vor să se bucure și de jacuzzi. În schimb, pentru o vilă cu jacuzzi și ciubăr, prețul poate trece de 1000 de lei, pentru două persoane.

ADVERTISEMENT

De asemenea, românii care muncesc la stat și beneficiază de voucherele de vacanță, trebuie să profite de perioada aceasta, căci le pot utiliza. Suma totală pe care o poți plăti pentru un sejur de 3 zile în Poiana Mărului nu poate depăși 2600 de lei.

Care mai sunt prețurile de pe litoralul românesc

La mare prețurile depășesc așteptările turiștilor. În Vama Veche a ajuns să fie mai scump decât în Mamaia. Unii turiști se plâng de faptul că dau 41 de lei pe o șaorma,  35 de lei pe o ciorbă sau 20 de lei pe simplă cupă de înghețată.

ADVERTISEMENT

Toate cele menționate, în timp ce în Mamaia are restaurante în care o ciorbă poate ajunge la 20 de lei, o șaorma la 27 de lei, iar o pizza mare poate atinge suma de 85 de lei. Însă, dacă nici aceste sume nu sunt pe placul vostru, Eforie Nord este o opțiune mai bună, căci un meniu al zilei poate ajunge la 28 de lei.

ADVERTISEMENT