Life

Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Îți pui în pericol vacanța dacă mergi aici. Ce nereguli s-au descoperit

Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți în această vară. Poți să pleci de acolo cu un gust amar și să îți pui în pericol vacanța.
15.07.2023 | 00:31
Statiunea de pe litoralul romanesc pe care e bine so eviti Iti pui in pericol vacanta daca mergi aici Ce nereguli sau descoperit
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Foto: litoralulromanesc.ro
ADVERTISEMENT

Care este stațiunea de pe litoralul românesc pe care ar fi mai bine să o eviți. Poți să îți pui în pericol vacanța dacă decizi să mergi aici.

Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți

Stațiunea în cauză este Satul de Vacanță de la Mamaia. Au existat multe controale aici în ultima vreme, iar rezultatele nu sunt deloc unele îmbucurătoare.

ADVERTISEMENT

Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți are multe restaurante care nu respectă regulile. Iar șansele ca turiștii să mânânce aici sunt mari, având în vedere că este vorba de una destul de populară.

Au fost efectuate controale la 22 de operatori economici din Satul de Vacanță Mamaia. S-a lăsat cu amenzi usturătoare în cadrul Comandamentului Litoral 2023 de la ANPC. Mai precis, au fost date amenzi de 132.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pentru șapte operatori, activitatea a fost închisă complet, până la momentul în care își vor remedia toate neajunsurile stabilite.

„Măsurile complementare aplicate au fost: oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de circa 25.000 de lei; oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 7 operatori economici; propunerea încetării practicilor comerciale incorecte pentru 44 de operatori economici”, arată ANPC.

ADVERTISEMENT

Ce nereguli s-au găsit la stațiune

Neregulile găsite sunt multe, de la unele mai grave la cele mai surprinzătoare. Spre exemplu, multe localuri le cereau bani clienților pentru a folosi toaleta din incinta lor.

Unii dintre operatorii economici nici măcar nu aveau autorizare de funcționare și foloseau produse nesigure. Și desigur, multe aspecte referitoare la mâncare.

ADVERTISEMENT

Carnea și produsele ce trebuiau ținute la rece erau depozitate necorespunzător, iar frigiderele erau unele murdare și foarte vechi.

În stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți nu erau condiții prea bune nici la umele hoteluri. Multe nu au putut face dovada că au igienizat saltelele pe care vin să doarmă sute de turiști sau chiar mii.

ADVERTISEMENT