News

ANM, alertă de ploi torențiale și furtuni în România. Vremea se răcește în aproape toată țara

ANM, alertă de ploi torențiale și furtuni în mai multe zone din țară. Temperaturile vor scădea semnificativ, potrivit meteorologilor.
27.06.2023 | 23:57
ANM alerta de ploi torentiale si furtuni in Romania Vremea se raceste in aproape toata tara
ANM, alertă de ploi torențiale și furtuni. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

ANM, alertă de ploi torențiale și furtuni în România. În cea mai mare parte a țării, vremea se răcește semnificativ, potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

ANM, alertă de ploi torențiale și furtuni în România

În această noapte vor fi fenomene de instabilitate atmosferică în mai multe zone ale țării. Alerta meteorologilor va fi valabilă până mâine dimineață la ora 03:00. Atenționarea este valabilă pentru vestul, nord-vestul și nordul țării.

ADVERTISEMENT

Aici vor fi ploi torențiale, iar cantitățile de apă pot să depășească 20-25 l/mp, izolat peste 30-40 l/mp. Vorbim și de intensificări ale vântului cu rafale de 55…70 de km/h, iar până mâine seară la ora 23:00, o informare meteorologică pentru că instabilitatea va fi de interes și pe parcursul zilei de mâine.

În special în partea de vest, centru și nord a țării, după care și în zona de sud și sud-est, aceleași fenomene meteorologice de instabilitate specifice și cantități de apă de peste 15-25 l/mp”, a transmis directorul ANM, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Temperaturile vor scădea în toată țara

Specialiștii spun că miercuri dimineață va fi actualizată atenționarea meteorologică. Cel mai probabil, instabilitatea atmosferică va continua să își facă simiță prezența. Mai mult, temperaturile ar urma să scadă simțitor.

De la 31 sau 32 de grade, valori termice înregistrate marți în mai multe zone ale României, miercuri vor fi temperaturi ce cel mult 28 de grade. În unele regiuni, valorile vor fi sub cele specifice perioadei în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT

„Mâine dimineață vom actualiza această alertă meteorologică. Precizăm faptul că fenomenele vor continua. Din punct de vedere termic, dacă astăzi am mai avut valori de temperaturi care au depășit 31…32 de grade, mâine valorile de temperaturi vor scădea semnificativ.

Vor fi cel mult 19…28 de grade Celsius, pentru că în intervalele cu precipitații cu siguranță regimul de temperaturi va fi unul, în cea mai mare parte a țării, chiar ușor sub normele datei din calendar.”, a adăugat reprezentantul ANM.

ADVERTISEMENT

Vestea bună este că vremea se va încălzi, din nou, în weekend. Vorbim chiar de temperaturi care se vor apropia de cele caniculare, de 34 de grade Celsius. Prin urmare, se așteaptă apariția disconfortului termic, conform meteorologilor.

ADVERTISEMENT