News

Prognoza ANM pentru 26 iunie – 9 iulie. Răcire a vremii în finalul primei luni de vară. Când va ploua

Prognoza ANM pentru 26 iunie - 9 iulie. Meteorologii anunță o răcire a vremii în finalul primei luni de vară. Ce se întâmplă cu precipitațiile.
26.06.2023 | 14:57
Prognoza ANM pentru 26 iunie  9 iulie Racire a vremii in finalul primei luni de vara Cand va ploua
Prognoza ANM pentru 26 iunie - 9 iulie. Vreme capricioasă în următoarele două săptămâni. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 26 iunie – 9 iulie. Meteorologii anunță o vreme extrem de capricioasă în următoarea perioadă. Finalul primei luni de vară aduce o vreme mai rece. Nu vor lipsi din peisaj nici ploile.

Prognoza ANM pentru 26 iunie – 9 iulie. Vreme capricioasă în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni. Vom avea o vreme foarte schimbătoare, cu o răcire, apoi o ușoară încălzire, precum și cu ploi în această săptămână și în debutul lui iulie. Iată datele ANM pentru fiecare regiune.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Banat

Miercuri, vremea se va răci în Vest. Regimul maximelor se va situa ușor sub cel specific perioadei. Dacă la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 29 de grade, apoi acestea vor coborî până spre 21…24 de grade. Mediile valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, se vor situa între 11 și 15 grade.

Abia din ultima zi a lunii va începe un proces de încălzire. Din a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 27…30 de grade, iar cea a minimelor de 13…16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 – 28 iunie, precum și în 2 – 3 iulie.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Crișana

Și în Crișana, de la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimți un proces de răcire a vremii. Apoi, în a doua săptămână, valorile termice nu vor avea variații importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28…29 de grade până spre 20 de grade în 28 iunie, apoi va crește treptat spre 28…30 de grade.

Și media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta. Ea se va situa între 11 și 15 grade, apoi va crește spre valori de 14…16 grade. Va ploua mai multe între 27 – 28 iunie și 2 – 3 iulie.

ADVERTISEMENT

Evoluția vremii în Ardeal

De la jumătatea primei săptămâni, vremea se va răci. Până pe 30 iunie, valorile vor fi sub cele normale. Abia în a doua săptămână de prognoză nu vom mai avea variații semnificative ale valorilor termice. Mai exact, media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 26…28 de grade până spre 20…21 de grade în 28 – 29 iunie, apoi va crește treptat până la 27…29 de grade.

În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 11 și 13 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 13…15 grade. Sunt așteptate ploi la mijlocul primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 4 iulie.

ADVERTISEMENT

Cum arată prognoza pentru Maramureș

Urmează o răcire la jumătatea primei săptămâni. Atunci, regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 27 de grade, care vor coborî până spre 20…22 de grade și medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 și 15 grade.

De vineri, va urma o încălzire. Apoi, în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 26…28 de grade, iar cea a minimelor de 13…15 grade. Va ploua important cantitativ între 27 – 29 iunie, precum și în 2 – 3 iulie.

Vreme schimbătoare în Moldova

În cele două săptămâni, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei. Vor face zilele de 28 – 29 iunie, când vremea se va răci. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații importante ale valorilor de temperatură.

La nivel regional media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28…30 de grade până spre 22 de grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 28…30 de grade. Cresc șansele de ploi la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 3 iulie.

Prognoza ANM în Dobrogea

Vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional de 28…29 de grade, care vor fi în scădere până spre 25…26 de grade și medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 15 și 18 grade.

Din 01 iulie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 28…30 de grade, iar cea a minimelor de 18…20 de grade. Intervalele cele mai probabile pentru averse vor fi 28 – 29 iunie și 2 – 3 iulie.

Când se anunță peste 30 de grade în Muntenia

Și în sud, de miercuri, vremea se va răci. Apoi, în a doua săptămână valorile termice nu vor avea variații importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 29…31 de grade până spre 26 de grade în 29 iunie, apoi va crește treptat spre 30…32 de grade.

Minimele vor alterna în prima săptămână de la o noapte la alta. Ele se vor situa între 13 și 16 grade, apoi va crește spre valori de 17…18 grade. Intervalele cu averse și furtuni sunt 28 – 29 iunie și 2 – 3 iulie.

Prognoza ANM în Oltenia

Cu excepția mijlocului acestei săptămâni, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic sfârșitului de iunie. Din 1 iulie vom avea o încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații importante ale valorilor termice. Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 28…30 de grade până spre 25 de grade în 29 iunie, apoi va crește treptat până la 29…31 de grade.

Din 26 iunie până pe 2 iulie, media temperaturilor maxime va oscila între 12 și 16 grade. În restul intervalului se va menține la valori de 15…17 grade. Probabilitatea pentru ploi de vară va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 4 iulie.

Cum se anunță vremea la munte

Și în zona montană înaltă se va răci în zilele de 28 – 29 iunie. ANM anunță apoi un proces de încălzire a vremii care va debuta din 30 iunie. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17…18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 18…19 grade.

În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților, media temperaturilor maxime va oscila între 6 și 9 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 10…12 grade. La munte va ploua zilnic. Furtuni mai frecvente și mai intense sunt așteptate în intervalele 27 – 29 iunie și 2 – 4 iulie.

ADVERTISEMENT
Tags: