News

ANM, avertisment de vreme extrem de rece! România va îngheța zilele următoare

26.03.2019 | 09:01
ANM avertisment de vreme extrem de rece Romania va ingheta zilele urmatoare

Administrația Națională de Meteorologie a transmis un avertisment de vreme extrem de rece, valabil pentru ziua de marți, 26 martie 2019. În cursul zilei de astăzi, temperaturile vor înregistra scăderi bruște, în cea mai mare parte a țării.

Vremea se răcește brusc. Temperaturile vor ajunge astăzi sub pragul de îngheț

Prognoza meteo penru astăzi nu vine cu vești tocmai bune. Valorile termice vor ajunge sub pragul de îngheț, situație anormală pentru perioada în care ne aflăm. Ne așteaptă și un episod ploios în cea mai mare parte a teritoriului. Doar zona de vest a țării  va avea parte de câteva raze de soare.

Dacă ieri ne-am bucurat de un cer senin și temperaturi de până la 24 de grade Celsius, valoare înregistrată în Lunca Dunării, astăzi vremea se schimbă radical. Temperatura maximă nu va depăși pragul de 16 grade Celsius.

Avertisment de vreme rece astăzi. Temperaturile scad sub pracul de îngheț
Avertisment de vreme rece astăzi. Temperaturile scad sub pracul de îngheț

Cum va fi vremea în București

În Capitală, astăzi vremea se va răci semnificativ. Temperatura maximă nu va depăși pragul de 11 grade, în timp ce câțiva stropi de ploaie își vor face la rândul lor apariția. Presiunea atmosferică se află în creștere, iar vântul sporește senzația de frig.

În ceea ce privește Transilvania, ploile vor pune stăpânire astăzi pe această regiune. În zonele de munte va ninge viscolit, iar la noapte se anunță condiții favorabile pentru brumă. Nici sudul țării nu scapă de vremea rea. Cerul va fi predominant noros, pe alocuri existând șanse să cadă și câțiva stropi de ploaie.

Vremea instabilă va continua până vineri, când temperaturile vor începe să crească treptat, însă vor rămâne la valori nefirești pentru această perioadă. Chiar dacă norii se răresc, iar vântul scade din intensitate, vremea se menține rece, în special pe timpul nopții, în cea mai mare parte a țării, existând de asemenea și condiții pentru apariția brumei. În București, zilele următoare se anunță la fel de reci, chiar dacă vineri norii se vor retrage.