ADVERTISEMENT
News

ANM, informare și cod galben de vreme severă. Ger și vânt puternic. Zonele vizate

Autor: Adrian Baciu | 15.02.2021 | 10:46
ANM, informare și cod galben de vreme severă. Ger și vânt puternic. Zonele vizate
ANM, informare și cod galben de vreme severă. Ger și vânt puternic. Zonele vizate. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineață, o informarea de ger și două avertizări cod galben de vânt puternic pentru mai multe județe din țară.

ADVERTISEMENT

Potrivit informării, urmează zile cu vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sud.

În paralel, zonele montane și județele din Moldova se vor confrunta cu o altă mare problemă: vântul extrem de puternic, cu intensificări de peste 70-90 km/h.

ADVERTISEMENT

ANM a emis o informare și un cod galben de vreme severă: ger și vânt puternic

Informarea ANM de luni este valabilă în intervalul 15 februarie, ora 20:00 – 17 februarie, ora 10:00. În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice.

În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

ADVERTISEMENT

Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.

Cod galben de vânt puternic pentru mai multe județe

O altă avertizare de tip cod galben este în vigoare în intervalul 15 februarie, ora 10:00 – 16 februarie, ora 02:00 și vizează intensificări ale vântului în Carpații Meridionali și Orientali, la altitudini de peste 1700 m.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de până la 70…90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității.

O a doua avertizare este valabilă în intervalul 15 februarie, ora 10:00 – 15 februarie, ora 20:00. Pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55…60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată.

ADVERTISEMENT

Potrivit ANM, intensificări ale vântului cu viteze în general de 40…50 km/h vor fi și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea și estul Munteniei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!