Life

ANPC, sfaturi pentru cadourile și dulciurile de Moș Nicolae. La ce trebuie să aveți grijă și de unde să le cumpărați

ANPC, îndemnuri privind achiziționarea de daruri și deserturi pentru Moș Nicolae. Din ce locuri trebuie să fie luate ele.
04.12.2023 | 11:54
ANPC sfaturi pentru cadourile si dulciurile de Mos Nicolae La ce trebuie sa aveti grija si de unde sa le cumparati
ANPC, îndemnuri privind achiziționarea de daruri și deserturi pentru Moș Nicolae. Din ce locuri trebuie să fie luate ele. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

ANPC are o serie de sfaturi pentru cadourile și dulciurile de Moș Nicolae, care este sărbătorit în fiecare an pe data de 6 decembrie. La ce trebuie să aveți grijă și de unde să le cumpărați pentru a nu avea parte de neplăceri.

ANPC, îndemnuri privind achiziționarea de daruri și deserturi pentru Moș Nicolae. Din ce locuri trebuie să fie luate ele

ANPC, prin intermediul directorului instituției Paul Anghel, vine cu numeroase îndemnuri privind achiziționarea de daruri și deserturi pentru Moș Nicolae. Din ce locuri trebuie să fie luate ele pentru a ne asigura că sunt în regulă.

ADVERTISEMENT

Societatea le recomandă părinților să cumpere cadourile numai din magazinele și raioanele specializate, care eliberează documente de cumpărare. Acestea trebuie păstrate pentru a putea proba, dacă este cazul, tranzacția în cazul unor reclamaţii legate de calitatea sau siguranţa unui produs.

„Dacă doreşti să dăruieşti o jucărie care să nu reprezinte un pericol pentru copii, ci să fie un cadou practic, atractiv care să aducă zâmbete pe chipurile lor, trebuie să ţii cont de următoarele sfaturi: 

ADVERTISEMENT
  • să achiziţionezi jucării numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), pentru a putea proba tranzacţia, în cazul în care, în mod justificat, doreşti să reclami calitatea/siguranţa unui produs;
  • să alegi întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacităţile şi aptitudinile sale”, a scris directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Paul Anghel pe Facebook.

„Jucăriile trebuie să fie însoţite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată, care ajută la alegerea jucăriei”, a mai transmis pe rețelele de socializare reprezentantul instituției.

ADVERTISEMENT

Ponturi de la ANPC privind cadourile de Moș Nicolae

De asemenea, cumpărătorii trebuie să mai aibă în vedere și grupa de vârstă căreia se adresează jucăriile pe care le achiziționează de Moș Nicolae ca să nu îi rănească pe cei mici. Toate jucăriile trebuie să fie marcate cu coordonatele producătorului și/sau importatorului.

Asta înseamnă că trebuie să apară „într-un mod vizibil, lizibil şi durabil” numele, denumirea comercială înregistrată sau marca înregistrată a producătorului şi/sau a importatorului, precum și adresa la care pot fi contactaţi.

ADVERTISEMENT

Totodată, ANPC susține că pe ambalaje trebuie să apară și numărul unic de identificare, adică tipul, lotul sau numărul de serie ori modelul sau alt element de identificare. Nu trebuie să lipsească nici marcajul de conformitate CE care conduce la supoziţia că jucăria este sigură.

„Este necesară examinarea periodică a jucăriilor pentru eliminarea acelora care sunt stricate/uzate şi pot reprezenta un pericol pentru sănătatea şi siguranţa copilului. Este indicat să aruncaţi jucăriile deteriorate”, a mai subliniat Paul Anghel.

ADVERTISEMENT
Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"N-am crezut asta!" Cum arată Maria Sharapova, la 4 ani de la retragere
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit la Timpuri Noi
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi...
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi noi suntem proști?"
Micutzu scapă de urmărirea penală, la fel și scandalagiii care l-au agresat
Micutzu scapă de urmărirea penală, la fel și scandalagiii care l-au agresat
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi