Sport

Chelsea, obligată să plătească pentru a-l aduce pe Nagelsmann. Câți bani l-a costat pe Boehly mandatul lui Potter pe Stamford Bridge

Din cauza rezultatelor proaste, Chelsea l-a dat afară pe antrenorul Graham Potter. Același lucru l-a făcut și Leicester cu Brendan Rodgers.
03.04.2023 | 10:08
Chelsea obligata sa plateasca pentru al aduce pe Nagelsmann Cati bani la costat pe Boehly mandatul lui Potter pe Stamford Bridge
Graham Potter a dost demis din funcția de manager al echipei Chelsea, după înfrângerea suferită pe Stamford Bridge în fața lui Aston Villa, scor 0-2, în etapa a 29-a din Premier League. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
03-04-2023
07:23

Chelsea, obligată să plătească pentru a-l aduce pe Julian Nagelsmann

Graham Potter a fost demis de la Chelsea după înfrângerea cu Aston Villa, scor 0-2 în etapa a 29-a din Premier League. Principalul înlocuitor pe banca londonezilor este văzut Julian Nagelsmann, care a fost dat afară de Bayern Munchen în urmă cu mai bine de o săptămână. 

Totuși, pentru a-l aduce pe tehnicianul german pe Stamford Bridge, Chelsea trebuie să plătească o sumă de bani lui Bayern Munchen, anunță Sky Sport. Vara trecută, Julian Nagelsmann a semnat un contract valabil până în 2026 și a fost concediat printr-o indemnizațite, potrivit lui Oliver Kahn, președintele „bavarezilor”. 

Așadar, dacă Boehly va dori să-l aducă pe antrenorul neamț pe banca lui Chelsea va trebui să poarte o serie de negocieri cu Bayern Munchen pentru a-l elibera pe Nagelsmann de angajamente. 

În altă ordine de idei, mandatul lui Potter pe banca lui Chelsea, care a durat 7 luni, i-a costat o avere pe londonezi. Echipa de pe Stamford Bridge a plătit 20 de milioane de euro, clauza de reziliere a lui Graham Potter la Brighton. După venirea în capitala Marii Britanii, Potter a devenit al doilea cel mai scump antrenor din istoria fotbalului. 

Totodată, Graham Potter a câștigat 200.000 de euro pe săptămână la Chelsea, astfel, în doar șapte luni, Chelsea a fost nevoită să plătească 25,6 milioane de euro (20 de milioane de euro clauza de reziliere și 5.6 milioane de euro pentru salarii). 

Cel mai scump antrenor din istorie este chiar Julian Nagelsmann pentru care Bayern Munchen i-a plătit lui RB Leipzig aproximativ 25 de milioane de euro. Salariile încasate de antrenorul neamț pe banca „bavarezilor” se învârt în jurul a sumei de 13 milioane de euro. 

02-04-2023
19:26

Chelsea l-a dat afară pe Graham Potter

Graham Potter a dost demis din funcția de manager al echipei Chelsea, după înfrângerea suferită pe Stamford Bridge în fața lui Aston Villa, scor 0-2, în etapa a 29-a din Premier League.

Londonezii au sezon dezastruos în întrecerea internă, și se află pe locul 11, fără șanse de a mai prinde Top 4. Cu toate acestea, Potter, care a fost adus în septembrie 2022, a dusr formația în sferturile Champions League.

Conform site-ului oficial al clubului Chelsea, interimatul va fi asigurat de secundul Bruno Saltor. Cel mai probabil, acesta va conduce echipa până la sfârșitul actualei stagiuni. Favorit pentru a-i lua locul lui Potter, de acum sau de la vară, este Julian Nagelsmann, cel care recent s-a despărțit de Bayern.

Leicester se numără printre dezamăgirile actualei stagiuni din Premier League. Și, cu 10 meciuri înainte de finalul stagiunii, este pe loc retrogradabil după 1-2 cu Crystal Palace. O poziție care i-a determinat pe diriguitorii clubului să producă un șoc la echipă.

Leicester se desparte de Brendan Rodgers după patru ani

Leicester a început luna februarie cu două meciuri spectacol. Nu numai că s-a impus, dar a izbutit să înscrie în fiecare dintre aceste partide câte 4 goluri. A fost 4-2 la Birmingham, cu Aston Villa, și 4-1 cu Tottenham, acasă.

ADVERTISEMENT

De-atunci însă, lucrurile nu au mai mers la fel de bine. Sau, mai exact, echipa s-a întors la prestațiile dezamăgitoare care au dus-o către zona de jos a ierarhiei.

Au fost patru înfrângeri și o remiză în cele cinci întâlniri din Premier League. Plus eliminarea din FA Cup, acasă, după un 1-2 contra lui Blackburn, echipă din Campionship.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, jocul cu Crystal Palace, de sâmbătă, era unul extrem de important pentru Leicester. Însă, după ce a deschis scorul, prin Ricardo Pereira, formația lui Brendan Rodgers s-a văzut egalată după doar 3 minute prin autogolul lui Iversen.

Iar ca lucrurile să fie și mai grave, în al patrulea minut suplimentar, Mateta a adus victoria gazdelor. Un eșec cu atât mai greu de digerat cu cât a venit în fața unei echipe care se află și ea în lupta pentru evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT

Iar în această dimineață, într-o ședință de urgență a celor de la Leicester, patronul Aiyawatt Srivaddhanaprabha a sugerat că echipa are nevoie de un șoc.

La puțin timp a venit și anunțul oficial care spunea că, urmare a acordului părților, Brendan Rodgers va părăsi echipa. ”Clubul de fotbal Leicester City a ajuns la un acord comun cu Brendan Rodgers. Acesta va părăsi, după patru ani, poziția de manager al echipei noastre.

ADVERTISEMENT

Brendan pleacă de King Power Stadium ca unul dintre cei mai de succes manageri din istoria clubului. El ce ne-a dus către primul și mult-așteptatul triumf în FA Cup în 2021, FA Community Shield în același an.

În plus a izbutit două dintre cele mai înalte trei clasări în Premier League din istoria clubului. Și a izbutit campanii europene consecutive, inclusiv prima noastră semifinală europeană, în 2022”, precizează comunicatul lui Leicester.

ADVERTISEMENT