Simona Halep

Antrenorii pe care i-a avut Simona Halep până în prezent! Cine a dus-o până pe primul loc WTA

10.11.2018 | 14:03
Antrenorii pe care ia avut Simona Halep pana in prezent Cine a duso pana pe primul loc WTA

Cine sunt antrenorii pe care i-a avut Simona Halep până în prezent. La finalul sezonului 2018, Darren Cahill a anunţat pe contul personal de Instagram că s-a încheiat parteneriatul pe care îl avea cu jucătoarea de 27 de ani. De-a lungul timpului, românca a schimbat mai mulţi antrenori, însă australianul a fost cel care a ajutat-o să obţină cele mai importante rezultate din carieră.

Simona Halep a început să practice tenisul la patru ani, iar Ioan Stan i-a fost primul antrenor, atunci când actualul lider mondial a ajuns la Club “Castelul” Mamaia. Cei doi au lucrat timp de doi ani, iar fostul ei tehnician şi-a adus aminte de primele şedinţe de pregătire. “La început, pregătirea nu a fost foarte intensă, două-trei antrenamente pe săptămână, întrucât era foarte mică. Nu am ajuns cu ea la concursuri. Se vedea limpede că era un copil cu chemare pentru sport în general şi pentru tenis în special”, şi-a reamintit Ioan Stan într-un interviu acordat celor de la Ziua de Constanţa.

Antrenorii care au lucrat cu Simona Halep până în prezent

Nicuşor Ene, Daniel Dragu, Liviu Panait şi Radu Popescu au fost restul antrenorilor pe care Simona Halep i-a avut în timpul junioratului. Cea mai furtunoasă perioada din cariera româncei a venit în perioada 2013-2015, când actualul lider mondial a schimabt mai mulţi tehnicieni. Anul 2013, momentul ascensiuni spre topul WTA, a fost început de Simona Halep alături de Firicel Tomai. Acesta a fost înlocuit, la scurt timp, de Andrei Mlendea. Nici acesta nu a stat prea mult în staff-ul româncei.

La jumătatea sezonului 2013, Simona Halep a început o colaborare cu Adrian Marcu, care s-a terminat la finalul anului. Wim Fissette a antrenat-o pe actualul lider mondial în perioada februarie-noiembrie 2014, timp în care românca a jucat prima ei finală de Roland Garros, pierdută în faţa Mariei Şarapova, şi a ajuns până în ultimul act al Turneului Campioanelor. Belgianul a fost înlocuit de cuplul Victor Ioniţă şi Thomas Hogstedt, însă ultimul a stat în staff-ul Simonei Halep doar două luni.

Darren Cahill, antrenorul care a dus-o pe Simona Halep pe primul loc WTA

În noiembrie 2015, Simona Halep a anunţat că Darren Cahill va fi noul ei antrenor. În primul an în care cei doi au lucrat, românca a cucerit trei trofee (Madrid, Bucureşti şi Montreal, iar la finalul sezonului ocupa locul patru. Prestaţiile din 2016 anunţau marea lovitură pe care o va da în 2017. Într-un an în care Simona Halep a mai lucrat cu Daniel Dobre şi Andrei Pavel, constănţeanca a jucat a doua finală de Roland Garros, pierdută în faţa Jelenei Ostapenko, şi a câştigat un titlu, la Madrid. Pe 9 octombrie, Simona Halep a urcat pe prima poziţie a clasamentului WTA, loc pe care l-a deţinut până la finalul anului 2017.

Al treilea an consecutiv în care Simona Halep şi Darren Cahill au lucrat a fost şi mai fructuos. Românca a câştigat turneul de la Roland Garros, primul de Mare Şlem din carieră, după ce pierduse finala de la Australian Open la începutul sezonului. Simona Halep a coborât pe locul doi, poziţie pe care a stat patru săptămâni, şi a redevenit lider mondial la finalul lunii februarie. Chiar dacă finalul anului a fost marcat de accidentări, românca şi-a păstrat poziţia de lider în circuitul WTA.

Darren Cahill, unul dintre antrenorii pe care i-a avut Simona Halep până în prezent
Darren Cahill, unul dintre antrenorii pe care i-a avut Simona Halep până în prezent