Fotbal international

Antrenorul care a făcut istorie în Europa League, reverență în fața lui Mircea Lucescu: „Respect asta”

10.03.2021 | 20:35
Antrenorul care a facut istorie in Europa League reverenta in fata lui Mircea Lucescu Respect asta
ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev o va înfrunta pe Villarreal în optimile de finală ale Europa League, iar antrenorul Unai Emery nu a avut decât cuvinte de laudă la adresa lui Mircea Lucescu.

Unai Emery a câștigat de trei ori la rând Europa League cu Sevilla între 2014 și 2016, iar în 2019 a ajuns cu Arsenal până în finală, unde a fost spulberat de Chelsea cu 4-1.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul spaniol l-a lăudat pe Lucescu, iar românul i-a întors complimentele, declarându-și aprecierea pentru minuțiozitatea celui mai titrat antrenor din istoria competiției lansate în 2009.

Antrenorul care a făcut istorie în Europa League, reverență în fața lui Mircea Lucescu

Mircea Lucescu rămâne un antrenor extrem de respectat la nivel european, iar complimentele lui Unai Emery au reconfirmat statutul tehnicianului care a făcut istorie la Șahtior Donețk, iar în vara lui 2020 a preluat-o pe Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

Spaniolul de la Villarreal și-a amintit, la conferința de presă de dinaintea partidei pe care echipa sa o va juca la Kiev, de duelurile purtate cu Il Luce pe vremea când românul o antrena pe Șahtior Donețk.

De asemenea, Emery s-a declarat bucuros de posibilitatea de a juca din nou fotbal cu spectatori în tribune. La Kiev, publicul poate urmări meciul de pe stadion, deși în număr limitat.

ADVERTISEMENT

„Vom întâlni o echipă bună, aflată pe primul loc în campionatul Ucrainei. Este o formație foarte tânără, cu un antrenor extraordinar, Mircea Lucescu. Au calitate și le place să aibă posesia. Va fi dificil, e o echipă obișnuită cu marile competiții, care are un antrenor extrem de experimentat.

 L-am cunoscut pe Lucescu, respect foarte mult ceea ce a realizat în carieră. L-am întâlnit cu Sevilla când era la Șahtior, iar Dinamo este o echipă foarte asemănătoare cu cea de atunci.

ADVERTISEMENT

Să ai fani în tribune este un avantaj pentru oricine, iar acest lucru le poate da un mic avantaj, însă sper ca fotbalul să beneficieze din nou de sprijinul suporterilor”, a spus Unai Emery.

Răspuns pe măsură al lui Il Luce: „Analizează toate detaliile”

Antrenorul român, în vârstă de 75 de ani, nu s-a ferit să își laude și el oponentul și și-a exprimat respectul și aprecierea pentru minuțioznitatea lui Unai Emery, atunci când acesta pregătește partidele.

„Unai Emery este un antrenor foarte bun, un antrenor care analizează totul. Analizează și cel mai mic detaliu, pregătește meciurile excelent din punct de vedere tactic și își studiază cu atenție adversarii. Villarreal are o trupă solidă, cu 4-5 jucători cu vârste de peste 30 de ani. Sunt cu toții fotbaliști experimentați, obișnuiți cu jocul la cel mai înalt nivel”, a declarat Il Luce.

 

ADVERTISEMENT
Tags: