Sport

Când decide UEFA dacă Corvinul poate juca în Europa League. FRF a informat finalista Cupei României

Corvinul, echipă din Liga 2, joacă finala Cupei României Betano, cu Oțelul Galați, pe 15 mai. Hunedorenii vor ști după 6 mai dacă primesc licența UEFA pentru Europa League
29.04.2024 | 18:04
Cand decide UEFA daca Corvinul poate juca in Europa League FRF a informat finalista Cupei Romaniei
Corvinul, echipă din Liga 2, joacă finala Cupei României Betano, cu Oțelul Galați, pe 15 mai. Hunedorenii vor ști după 6 mai dacă primesc licența UEFA pentru Europa League FOTO: Colaj Fanatik/sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara, marea revelație a Cupei României Betano, ediția 2023-2024, va afla după data de 6 mai răspunsul UEFA referitor la solicitarea licenței pentru participarea la ediția viitoare a cupelor europene. Formația din Liga 2 reprezintă un caz aparte: nu are drept de promovare în SuperLiga, dar vrea să joace în Europa League dacă va câștiga finala Cupei României, programată pe 15 mai, cu Oțelul Galați, la Sibiu.

Corvinul află până la finala Cupei României dacă poate juca în Europa League

”Federația Română de Fotbal ne-a anunțat că doar după data de 6 mai vom primi răspunsul de la UEFA, în privința licenței pentru cupele europene. Cei de la FRF sunt cei care intermediază procesul”, a comunicat pentru FANATIK ofițerul de presă al FC Corvinul, Claudiu Sav.

ADVERTISEMENT

FRF a anunțat vineri, 26 aprilie, că nouă echipe din SuperLiga au primit licența UEFA, urmând ca forul fotbalistic european să ia o decizie în privința Corvinului.

”Administrația de licențiere nu poate oferi detalii la acest moment despre procesul de licențiere, deoarece procedurile extraordinare de licențiere sunt realizate de către UEFA.

ADVERTISEMENT

Conform Regulamentului de licențiere al UEFA, doar aceasta poate acorda o permisiune specială unui club pentru a intra în competițiile de club UEFA”, a precizat FRF.

”Am făcut toate demersurile necesare pentru procedura extraordinară UEFA, pentru putea participa în cupele europene în cazul în care echipa se va afla în această situație”, a transmis ofițerul de presă al FC Corvinul, Claudiu Sav.

ADVERTISEMENT

Corvinul și UEFA poate trimite locul 2 din SuperLiga în Europa League

Licența UEFA pentru Corvinul este urmărită cu mare atenție de echipele din play-off-ul SuperLigii, care se luptă pentru cupele europene. În cazul în Corvinul câștigă Cupa României Betano, dar nu primește drept de participare în Europa, locul din Europa League ar urma să fie luat de ocupanta locul 2 din campionat.

Astfel, locul 3 ar merge direct în Conference League, iar echipa de pe 4 ar juca baraj pentru al doilea loc din Conference League, cu câștigătoarea barajului din play-out, Oțelul – U Cluj, echipe care au licența UEFA.

ADVERTISEMENT

Barajul din play-out pentru UECL se va juca doar dacă Oțelul și U Cluj termină în primele patru, iar trupa lui Dorinel Munteanu nu câștigă Cupa României Betano. Cu două etape rămase de disputat din play-out, Oțelul este pe 2 în play-out, cu 33 de puncte, iar U Cluj pe 4, cu 29 de puncte. Următoarele sunt Petrolul, 26 de puncte, dar care joacă luni, cu FC Botoșani, și FC Voluntari, 23 de puncte.

În caz contrar, va exista un singur baraj cu locul 4 din play-off sau niciunul, astfel că prima echipă clasată sub podium intră direct în Conference League.

Cele 9 echipe din SuperLiga care au primit licența pentru cupele europene, ediția 2024-2025

  1. FCSB
  2. Farul Constanţa
  3. Universitatea Craiova
  4. CFR Cluj
  5. Rapid
  6. Sepsi
  7. Oţelul Galaţi
  8. U Cluj
  9. FCU Craiova

România va avea patru echipe în cupele europene, sezonul 2024-2025

  • Liga Campionilor: 1 (FCSB – campioana SuperLiga)
  • Conference League: 2 (locul 2 play-off, plus câștigatoarea barajul dintre locul 3 din play-off și câștigătoarea barajului din play-out)
  • Europa League: 1 (câștigătoarea Cupei României Betano)
ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Chintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Chintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot...
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot ce trebuie să știi
Mini eclere făcute în casă. Rețeta pentru un desert perfect în doar câțiva...
Mini eclere făcute în casă. Rețeta pentru un desert perfect în doar câțiva pași
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze