Life

Anul în care va avea loc sfârșitul lumii, conform lui Isaac Newton. Cum a prezis celebrul om de știință data Apocalipsei

Isaac Newton a calculat când va veni Apocalipsa. Omul de știință s-a folosit de matematică și religie și a aflat anul în care întreaga omenire se va sfârși
14.02.2024 | 17:10
Anul in care va avea loc sfarsitul lumii conform lui Isaac Newton Cum a prezis celebrul om de stiinta data Apocalipsei
Anul în care va veni Apocalipsa, potrivit lui Isaac Newton. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Sfârșitul lumii este un subiect care se discută de ani de zile. De-a lungul timpului, au fost lansate în spațiul public fel de fel de teorii referitoare la momentul în care lumea se va sfârși. Una dintre ele îi aparține și celebrului om de știință, Isaac Newton. Iată ce a prezis acesta despre Apocalipsă.

Cum a reușit Isaac Newton să prezică sfârșitul lumii

Isaac Newton a fost unul dintre cei mai importanți oameni de știință pe care i-a avut omenirea. Însă, puține persoane știu că acesta a reușit să calculeze sfârșitul lumii. Calculul său a avut loc în 1704, iar rezultatul îi va surprinde pe mulți.

ADVERTISEMENT

Apocalipsa este un subiect sensibil care îi sperie pe mulți. De-a lungul timpului, fel de fel de teorii au făcut înconjurul lumii și au dat naștere la adevărate speculații.

De foarte multe ori, au fost prezentați diverși ani în care lumea ar trebui să se sfârșească. Însă, până acum, nimeni nu a vorbit despre teoria lui Isaac Newton. Rezultatele sale se bazează pe calcule, așa că mulți cred că nu ar fi avut cum să dea greș.

ADVERTISEMENT

Isaac Newton, dar și alți oameni de știință au fost preocupați de acest subiect și au realizat foarte multe analize și calcule. Deși predicțiile referitoare la Apocalipsă nu pot fi demonstrate, asta nu înseamnă cu pot crea un întreg val de reacții.

Omul de știință a îmbinat științele exacte cu religia

Predicțiile care au alimentat cel mai mult teoriile conspirației au fost cele lansate de Nostradamus, în 1555. Astrologul de origine franceză a spus că anul 2023 va fi un an de foc pentru omenire, iar războaiele vor provoca milioane de victime.

ADVERTISEMENT

Însă, cel care a prezis cu exactitate anul în care va avea loc sfârșitul lumii a fost Isaac Newton. Acesta a calculat, în 1704, anul în care Apocalipsa va lovi întreaga omenire. Cu ajutorul unor ecuații, omul de știință a reușit să obțină un rezultat concret.

Pentru ca rezultatul său să fie veridic, Newton a îmbinat știința matematicii cu religia. Acesta s-a bazat pe Cartea lui Daniel care, potrivit ”History of Yesterday”, este cel mai vechi testament al creștinismului.

ADVERTISEMENT

Îmbinând matematica cu religia, Isaac Newton a reușit să contureze peisajul apocaliptic al lumii. Potrivit acestuia, în versiunea sa, Iisus Hristos va reveni pe Pământ în momentul Apocalipsei și va reinstaura pacea inițială.

După calculele lui Isaac Newton, sfârșitul lumii nu este chiar atât de departe. Rezultatele ecuațiilor sale au sugerat că în 2060 omenirea se va confrunta cu adevăratul sfârșit al lumii.

ADVERTISEMENT
Tags: