Life

Când vine sfârșitul lumii. Oamenii de știință au dezvăluit când va deveni Pământul nelocuibil

Specialiștii au analizat și au venit cu calcule noi în ceea ce privește ultima zi de viață pe Pământ. Când ar putea avea loc Apocalipsa?
12.12.2023 | 15:59
Cand vine sfarsitul lumii Oamenii de stiinta au dezvaluit cand va deveni Pamantul nelocuibil
Viața pe Pământ va deveni dificilă pentru majoritatea formelor de viață/ sursa foto: pixabay/ colaj fanatik
ADVERTISEMENT

Când vine sfârșitul lumii? Această întrebare este pe buzele tuturor, iar oamenii de știință au venit cu explicații clare. Se știe că Universul este o comoară neexplorată și plină de mistere. În interiorul lui se regăsește sistemul solar care cuprinde și Terra. Din păcate, la un moment, Soarele va duce la extincția planetei noastre. Când se va întâmpla acest lucru?

Când vine sfârșitul lumii

Încălzirea globală ar fi unul dintre factorii principali care amenință planeta. În ultimii ani au avut loc incendii de pădure devastatoare, topirea ghețarilor și schimbări climatice extreme, care au dus la îngrijorări în rândul populației. Pe de altă parte, acest fenomene nu sunt decât efectele secundare ale unei probleme majore.

ADVERTISEMENT

„Schimbările climatice vor continua să aibă loc de-a lungul multor decenii. Amploarea schimbărilor climatice viitoare și impactul acestora va depinde de eficiența implementării acordurilor noastre globale de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Trebuie să ne asigurăm și de faptul că deținem strategiile și politicile de adaptare potrivite pentru a reduce riscurile rezultate din fenomenele climatice extreme actuale și cele prevăzute.”, susțin specialiștii.

ADVERTISEMENT

Omenirea s-ar putea sfârși peste 1,3 miliarde de ani

Se știe că soarele este cea mai importantă sursă de energie pentru Pământ. Acesta  generează căldura și lumina vitale pentru viața locuitorilor planetei. În cele din urmă, Soarele va duce la dispariția planetei noastre. Oamenii de știință susțin că steaua centrală a sistemului nostru solar va îmbătrâni, ceea ce va duce inevitabil la terminarea vieții pe Pământ.

Acest eveniment ar urma să se producă peste câteva miliarde de ani, mai exact, în aproximativ 1,3 miliarde de ani. Însă înainte de acest lucru, viața pe Pământ va deveni tot mai greoaie și dificilă, pentru majoritatea formelor de viață. Drept urmare, omenirea va dispărea, iar Pământul va deveni nelocuibil , precizează Live Science.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, există probabilitatea ca populația globului să contribuie la propria sa dispariție în următoarele câteva secole, datorită faptului că neglijează total metodele de prevenție a poluării. Potrivit cercetătorilor, Soarele va ajunge în stadiul de ‘gigant roșu’, marcând în acest mod etapa finală a evoluției sale.

Soarele va deveni un gigant roșu

Acest lucru se va întâmpla când Soarele își va epuiza rezervele de hidrogen și va începe procesul de declin. În plus, creșterea semnificativă a temperaturii se va datora gravitației care preia controlul și comprimă miezul de heliu. Stratul exterior de plasmă al Soarelui se va extinde incredibil de mult și va ajunge la o dimensiune cel puțin la fel de mare ca orbita Pământului.

ADVERTISEMENT

Căldura extremă degajată de Soare va avea efecte catastrofale, ducând la evaporarea oceanelor și pierderea atmosferei. Practic, gravitația solară va face imposibilă supraviețuirea umană pe Pământ.

ADVERTISEMENT
Tags: