News

Anunţ de ultimă oră despre pensii şi salarii. Ce se întâmplă în luna septembrie

Ministrul Muncii a anunțat cele mai recente măsuri pentru sprijinirea pieței muncii. Acestea vor asigura pensii și salarii decente
26.08.2023 | 17:58
Anunt de ultima ora despre pensii si salarii Ce se intampla in luna septembrie
Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a făcut un anunț important legat de salarii și pensii Sursa foto: Faceboonk Ministerul Muncii
ADVERTISEMENT

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anunțat emiterea unui ordin pentru prelungirea standardelor ocupaționale ca soluție pe termen scurt pentru a preveni o criză pe piața formării continue de personal și pentru a asigura pensii și salarii decente.

Anunţ de ultimă oră despre pensii şi salarii

Simona Bucura-Oprescu a explicat că emiterea acestui ordin vine din dorința de a asigura reglementări clare care să sprijine piața muncii din România pentru a se putea plăti pensii şi salarii decente.

ADVERTISEMENT

Astfel, spune ministrul Muncii, este nevoie de ”o soluţie imediată pentru prevenirea unei posibile crize pe piaţa formării continue de personal”, aceasta subliniind faptul că este necesară, pe termen lung, revizuirea legislației şi a unor standarde.

”În urma discuţiilor aplicate de azi (vineri n.r.) am agreat ca Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerul Educaţiei să emită un ordin comun prin care actualele standarde ocupaţionale să fie prelungite până la data de 31 decembrie 2024, în condiţiile în care acestea îşi încetau valabilitatea la 1 septembrie 2023, respectiv 1 ianuarie 2024, după caz.

ADVERTISEMENT

Este nevoie de o soluţie imediată pentru prevenirea unei posibile crize pe piaţa formării continue de personal, iar pe termen lung este nevoie de revizuirea legislaţiei şi a unor standarde pentru ca sistemul să devină funcţional şi practic.

Vom continua să lucrăm împreună pentru a stabili obiective, un calendar clar de dialog şi resurse pentru a avea o piaţă a muncii cât mai competitivă şi mai adecvată cerinţelor actuale”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, citată de România TV.net.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii a avut vineri o întâlnire cu reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale, ai celor patronale, precum şi ai Ministerului Educaţiei, ai Ministerului Investiţiilor şi Fondurilor Europene şi ai Autorităţii Naţionale de Calificare.

În urma acestei reuniuni Blocul Naţional Sindical (BNS) a anunţat că va fi emis un ordin comun al miniştrilor Muncii şi Educaţiei având ca scop prorogarea termenului de eliminare a standardelor ocupaţionale până la data de 31 decembrie 2024.

ADVERTISEMENT

”În urma întâlnirii, s-a luat decizia emiterii unui ordin comun al miniştrilor Muncii şi Educaţiei prin care să fie prorogat termenul de eliminare a standardelor ocupaţionale până la data de 31 decembrie 2024.

De asemenea, s-a stabilit înfiinţarea unui grup de lucru, începând cu luna septembrie, aflat în coordonarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, care să realizeze un plan de măsuri pentru a îmbunătăţi cadrul de reglementare a pieţei de formare a adulţilor din România”, a anunţat BNS într-un comunicat.

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat...
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat ușa
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
"E vie? E vie?" Momentul în care jandarmii o găsesc pe Raisa moartă, în râpă. Copila avea urme de violenţă pe corp
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a...
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a fost pus să facă după ce a luat-o de la zero
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
O celebră emisiune revine la Antena 1. Surprize mari pentru telespectatori
O celebră emisiune revine la Antena 1. Surprize mari pentru telespectatori
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024....
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024. Nu e calică deloc. E la îndemâna oricui să o cheme să-i cânte
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela...
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela Lucuțar: „Un divorț nu e o înmormântare”