News

Anunț important pentru milioane de români: ce se întâmplă cu ajutoarele pentru încălzire și alimente

Voci de prim-rang din coaliția PSD-PNL fac un anunț important în legătură cu ajutoarele pentru încălzire și alimente. Ce se va întâmpla în 2024.
03.11.2023 | 09:59
Anunt important pentru milioane de romani ce se intampla cu ajutoarele pentru incalzire si alimente
Ajutoarele pentru încălzire și alimente se vor acorda și în 2024. Promisiuni din partea coaliției PNL-PSD. Sursa foto: MIPE / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Milioane de români vulnerabili, pentru care ajutoarele de încălzire și alimente acordate în ultimele luni au fost extrem de importante, primesc o veste foarte bună din partea guvernanților.

Ajutoarele pentru încălzire și alimente se vor acorda și în 2024. Promisiuni din partea coaliției PNL-PSD

În ultimii doi ani, prin pachetul Sprijin pentru România, milioane de români au primit, la fiecare a doua lună, un card de alimente în valoare de 50 de euro (250 de lei). În total, șase tranșe sunt valabile pentru 2023.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în anul curent, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a oferit românilor vulnerabili, din fonduri europene, un sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 1400 lei. Ajutorul s-a acordat de 2 ori pe an.

Majoritatea românilor s-au întrebat ce se va întâmpla din 2024 cu aceste ajutoare pentru încălzire și alimente. Răspunsuri importante au venit în această săptămână de la vârful coaliției PNL-PSD.

ADVERTISEMENT

Astfel, se pare că valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024. În ceea ce privește ajutorul de 50 de euro pentru alimente, acesta ar putea fi continuat și după jumătatea anului viitor, cu o finanțare din fonduri europene.

”Ajutorul de 50 de euro pentru alimente ar putea fi continuat și după luna iunie. Există unele capitole de fonduri europene la care le-am putea încadra pentru a fi finanțate, iar restul banilor să fie dați de la bugetul de stat.

ADVERTISEMENT

Sumele din ajutorul de încălzire dat în 2023 (cele doua transe de cate 700 de lei) și necheltuite de beneficiari până la sfârșitul anului ar putea fi cheltuite și în 2024”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Știripesurse.ro.

Ministrul fondurilor europene: Perioada de valabilitate a cardurilor de energie va fi prelungită

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, și ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, a vorbit despre subiect. El a anunțat, joi, că perioada de valabilitate a cardurilor de energie va fi prelungită.

ADVERTISEMENT

”O veste bună pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie. Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obținut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024.

În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat”, a transmis ministrul pe pagina sa de socializare.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Dumnezeu să te ierte, înger frumos". Moni a fost condusă spre moarte de iubitul său, care îşi luase permisul de câteva zile. A fost găsită la câţiva metri de maşină
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o...
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o relaţie extraconjugală! Cu ce se ocupă tânăra
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un...
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un dezastru total!”
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie