News

Când intră cei 250 de lei pe cardurile sociale de alimente. A fost anunțată data oficială

Autoritățile au comunicat data oficială când intră cei 250 de lei pe cardurile sociale de alimente de care beneficiază milioane de cetățeni.
26.09.2023 | 20:32
Cand intra cei 250 de lei pe cardurile sociale de alimente A fost anuntata data oficiala
Ministrul Adrian Câciu a anunțat data când intră cei 250 de lei pe cardurile sociale de alimente. Sursa foto: Ministerul Fondurilor Europene
ADVERTISEMENT

Când intră cei 250 de lei pe cardurile sociale de alimente a peste 2 milioane de români? La această întrebare aflată pe buzele multor cetățeni a oferit un răspuns ministrul investițiilor și proiectelor europene.

Ministrul Adrian Câciu a anunțat data când intră cei 250 de lei pe cardurile sociale de alimente

Peste mai puțin de trei săptămâni, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) asigură o nouă tranșă în valoare de peste 600 de milioane lei pentru alimentarea cardurilor sociale destinate persoanelor vulnerabile cu încă 250 lei.

ADVERTISEMENT

De acest ajutor, care face parte din programul ”Sprijin pentru România”, beneficiază aproximativ 2,5 milioane de persoane, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate Guvern.

Recent, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, a comunicat data la care următoarea tranșă de fonduri va fi transferată pe cardurile cetățenilor vulnerabili.

ADVERTISEMENT

Milioanele de români pentru care această sumă este una de mare ajutor nu mai au mult de așteptat. Șeful portofoliului MIPE a anunțat că următoarea dată la care cardurile de alimente vor fi alimentate este 15 octombrie 2023.

Cardurile de alimente s-au dat în august, partea de august și septembrie, urmează tranșa din octombrie, octombrie-noiembrie, deci în 15 octombrie va fi încă o încărcare de carduri cu 250 de lei”, a afirmat ministrul, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Adrian Câciu a oferit încă o veste bună. El promite că românii în situații complicate vor primi ajutor de la stat și în anul următor. ”Ce pot să vă spun este că măsura cardurilor de alimente va continua și după 1 ianuarie 2024. Asta pot să vă spun sigur”, a mai declarat oficial PSD din Guvern.

Care sunt românii care beneficiază de cardurile sociale de 250 de lei

La mijlocul lunii viitoare, aproximativ 2,5 milioane carduri vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Potrivit OUG nr. 63/2022, beneficiază de aceste vouchere sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250, acordate la fiecare două luni, următoarele categorii de persoane:

ADVERTISEMENT
  • Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • Persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.
  • Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.
  • Familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.
  • Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.
  • Persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
ADVERTISEMENT
Tags: