Life

Anunț important pentru toți clienții CEC Bank. Puteți pierde banii de pe card

CEC Bank, mesaj de avertizare pentru toți clienții. La ce trebuie să fii atent pentru a nu rămâne fără niciun leu în cont
04.12.2023 | 10:47
Anunt important pentru toti clientii CEC Bank Puteti pierde banii de pe card
Cum să îți protejezi banii dacă ai cont deschis la CEC Bank Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Finalul de an vine cu un anunț de maximă importanță pentru toți clienții CEC Bank. Instutiția financiară a transmis mai multe mesaje și îi avertizează pe toți să fie atenți la banii din conturi.

CEC Bank, mesaj de maximă importanță pentru portofoliul său de clienți

CEC Bank este una dintre instutițiile financiare din România cu cel mai stufos portofoliu de clienți. Pentru că ține foarte mult la siguranța lor, banca a emis mai multe mesaje de avertizare.

ADVERTISEMENT

Se pare că, în această perioadă, tentativele de fraudă online sunt mai numeroase ca niciodată. Drept dovadă, din ce în ce mai multe persoane au început să primească mesaje dubioase din partea băncii.

Pentru a evita situațiile neplăcute în care clienții se pot trezi fără niciun leu în cont, CEC Bank a emis mai multe mesaje de avertizare pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT

Instituția bancară îi sfătuiește pe clienții săi să ofere o atenție sporită mesajelor și e-mailurilor primite în numele băncii. Hackerii se folosesc de semnăturile băncilor pentru a retrage banii de pe carduri.

Tocmai de aceea, clienții CEC Bank nu trebuie să acceze link-uri dubioase sau să deschidă documente care nu par a fi oficiale și sigure. De obicei, astfel de mesaje sunt reproduse atât de bine, încât este imposibil să fie depistate ca fiind false.

ADVERTISEMENT

Cum să îți protejezi banii din conturi

De asemenea, nu trebuie oferite datele oficiale nimănui, cu atât mai puțin numărul cardului. Astfel de date, precum și poze lizibile cu buletinul nu se transmit niciodată, mai ales către numere suspecte.

Trebuie evitate cu orice preț mesajele în care se oferă codul de siguranță al cardului. Cifrele de pe spatele acestuia, cunoscute ca fiind CVV trebuie știute doar de proprietarul cardului.

ADVERTISEMENT

În ciuda mesajelor de avertizare transmise de CEC Bank, dar și de alte bănci, tot există cazuri de victimele ale fraudelor online. Persoanele care au trecut prin astfel de experiențe neplăcute trebuie să ia urgent legătura cu banca.

Instituția financiară emitentă a cardului va face tot posibilul pentru a remedia situația neplăcută. Însă, pentru ca procesul să fie unul mult mai simplu, se recomandă ca toate persoane să folosească un antivirus pe device-ul de pe care au accesat mesajele dubioase.

ADVERTISEMENT
Tags: