News

Anunț pentru cei care vor să devină polițiști, jandarmi sau pompieri. Peste 2.800 de locuri, scoase la concurs

Peste 2.800 de locuri sunt scoase la concurs pentru cei care vor să devină polițiști, jandarmi sau pompieri. Anunțul MAI
24.04.2024 | 18:06
Anunt pentru cei care vor sa devina politisti jandarmi sau pompieri Peste 2800 de locuri scoase la concurs
Peste 2.800 de locuri, scoase la concurs pentru polițiști, jandarmi și pompieri. Foto Facebook Academia de Poliție
ADVERTISEMENT

Cei care vor să devină polițiști, jandarmi sau pompieri trebuie să știe că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) scoate la concurs peste 2.800 de locuri, în 2024. În ce perioadă se vor desfășura înscrierile?

Peste 2.800 de locuri, scoase la concurs pentru cei care vor să fie polițiști, jandarmi sau pompieri

Veste bună pentru românii care visează la o carieră în cadrul MAI! În perioada aprilie- iulie va avea loc admiterea în instituțiile de învățământ ale Ministerului de Interne. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie, și pot fi făcute până la data de 14 mai.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui anunț al MAI, înscrierile pot fi făcute în perioada menționată, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. În total, în 2024, sunt 2.880 de locuri disponibile.

„Cererea de înscriere se transmite în format electronic la unitățile de recrutare ale inspectoratelor județene de poliție, de jandarmerie sau pentru situații de urgențe, precum și la inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră și la structurile de resurse umane ale inspectoratelor generale de la nivel central, potrivit organizării administrativ-teritoriale și specialității pentru care optează candidații – poliție, poliție de frontieră, jandarmi, pompieri, în raport de oferta educațională”, informează MAI.

ADVERTISEMENT

La Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina sunt scoase la concurs 1.340 de locuri. Alte 300 de posturi de locuri sunt disponibile la Școala de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

Cei care vor să devină polițiști de frontieră trebuie să știe că există 240 de locuri la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu”, din Oradea. Viitorii jandarmi sunt așteptați la Școala Militară „Grigore Alexandru Ghica”, din Drăgășani, aici unde sunt 350 de locuri disponibile.

ADVERTISEMENT

Încă 350 de posturi sunt scoase la concurs la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni. De asemenea, 300 de locuri sunt disponibile la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești.

Când vor avea loc probele sportive și de evaluare a cunoștințelor

Candidații vor depune dosarul de recrutare, cu toate actele necesare, până pe 21 mai 2024. Până la această dată va fi efectuată și evaluarea psihologică. Proba performanței fizice se va desfășura în perioada 25-31 mai 2024.

ADVERTISEMENT

Pe data de 15 iunie, candidații care vor trece de proba sportivă sunt așteptați să susțină proba de evaluare a cunoștințelor. „Pentru candidații la concursul de admitere în unitățile de învățământ postliceal, proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă, care va cuprinde,

  • subiecte de limba română – în proporție de 40%,
  • subiecte de limbă străină – în proporție de 15%,
  • subiecte din legislația specifică MAI, precum și a instituțiilor politice ale statului – în proporție de 20%,
  • subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raționamentului logic- în proporție de 15%, iar punctajul din oficiu reprezintă 10 % din nota maximă”, arată MAI.

Contestațiile vor fi depuse online la adresa de e-mail a unității de învățământ și vor fi rezolvate în cel mult 48 de ore. În perioada 19 iunie-12 iulie 2024 va avea loc examinarea medicală. Rezultatele finale vor fi afișate până la data de 19 iulie.

 

ADVERTISEMENT