News

Admitere Academia de Poliție 2024. Ei sunt candidații care pot fi admiși fără examen

Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" anunță cum se va desfășura concursul de admitere din 2024. Ce candidați nu dau examen
13.03.2024 | 07:43
Admitere Academia de Politie 2024 Ei sunt candidatii care pot fi admisi fara examen
Admitere la Academia de Poliție 2024. Ce elevi pot participa la examenul care le va asigura mai târziu un loc în Poliția Română. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În anul 2024, Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” organizează concurs de admitere pentru studii universitare de licență, iar unii candidați pot fi acceptați fără a susține examenele.

Admitere Academia de Poliție

Noua ediție a regulamentului de admitere la studii universitare de licență pentru anul 2024 a fost oficial publicată de către Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care își doresc să urmeze o carieră în cadrul Poliției, acest material furnizează informații esențiale referitoare la actele necesare pentru Admiterea Poliție 2024, taxele aferente, precum și programul complet al procesului de admitere.

Înainte de a se înscrie la Admiterea Poliție în acest an, candidații trebuie să se asigure că îndeplinesc toate cerințele stabilite de către Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”.

ADVERTISEMENT

Cine poate participa la concursul de admitere

Persoanele care se pot înscrie la Academia de Poliție în anul 2024 includ absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat sau echivalentă, precum și cei care au absolvit studii recunoscute de către direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației și care se află în străinătate.

De asemenea, pot participa la această sesiune și agenții de poliție/maiștri militari/subofițerii, cât și ofițeri de poliție/ofițeri, personal MAI, precum și absolvenți ai studiilor universitare în domeniul de ordine și siguranță publică, care au autorizații de acces la informații clasificate.

ADVERTISEMENT

Ce specializări sunt puse la dispoziție pentru doritori

Procesul de admitere la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în 2024 se organizează pe facultăți și presupune susținerea unui concurs conform prevederilor legale și regulamentelor interne.

Facultatea de Poliție

  • specializarea „Ordine și siguranță publică” cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile) – învățământ cu frecvență și învățământ cu frecvență redusă;
  • specialitatea „Poliție”;
  • specialitatea „Poliție de Frontieră”;
  • specialitatea „Jandarmi”;
  • specializarea „Drept” cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile) – învățământ cu frecvență și învățământ la distanță
ADVERTISEMENT

Facultatea de Pompieri

  • specializarea „Instalații pentru construcții-pompieri” cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile) – învățământ cu frecvență

Etapele examenului  pentru o carieră în poliție

Concursul de admitere se desfășoară în mai multe etape, printre care se numără evaluarea performanței fizice, evaluarea cunoștințelor și examinarea medicală.

Etapa I Admitere Poliţie 2024 – Susținerea probei eliminatorii de evaluare a performanței fizice;
Etapa a II-a Admitere Poliţie 2024 – Proba de evaluare a cunoştinţelor;
Etapa a III-a Admitere Poliţie 2024– Examinarea medicală.

Elevii care pot beneficia de scutirea examenului de admitere

Candidații care obțin distincții la olimpiadele școlare naționale și/sau internaționale, precum și copiii militarilor invalizi sau ai polițiștilor/ personalului militar decedați în acțiuni de serviciu beneficiază de locuri finanțate de la bugetul de stat.

Cu toate acest excepții ei trebuie însă, să treacă de proba eliminatorie privind evaluarea performanței fizice, dar și examinarea medicală. De asemenea, vor trebui să îndeplinească mai întâi și celelalte condiții legale și criterii  menționate mai sus.

 

ADVERTISEMENT