Sport

Fanii au marcat 12 ani de la anunțul retragerii lui Michael Schumacher de la Ferrari. Video

05.09.2018 | 23:57
Fanii au marcat 12 ani de la anuntul retragerii lui Michael Schumacher de la Ferrari Video

Au trecut 12 ani de la anunțul retragerii lui Michael Schumacher de la Ferrari, iar fanii au vrut să marcheze momentul printr-un videoclip distribuit pe rețelele de socializare. Filmulețul redă momentul din 2006, când pilotul german a dat de veste că se desparte de Ferrari. Recordmen absolut până în acest weekend în Marele Premiu al Italiei, Schumacher a fost egalat de Lewis Hamilton, care s-a impus și el pentru a 5-a oară pe circuitul de la Monza.

Michael Schumacher și-a anunțat retragerea de la Ferrari în 2006, imediat după a câștigat Marele Premiu al Italiei. A fost pentru ultima dată când germanul a condus un monopost Ferrari. Fostul mare campion de Formula 1 nu şi-a revenit nici după cinci ani de la terbilul accident suferit pe o pârtie de schi din Alpii Francezi. Cu toate acestea, paginile de socializare ale neamţului sunt active, iar suporterii sunt ţinuţi la curent cu ultimele noutăţi.

Atașamentul fanilor față de Michael Schumacher este dovedit de fiecare dată pe rețelele de socializare acolo unde aceștia postează momente din cariera celui care a câștigat 7 titluri de campion mondial în Formula 1: 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, fiind cel mai titrat pilot din istoria competiției. S-a întâmplat din nou după cursa de duminică, de pe circuitul de la Monza. Fanii au postat pe internet un videoclip cu momentul în care Schumacher și-a anunțat retragerea de la Ferrari.

Fanii au marcat 12 ani de la anunțul retragerii lui Michael Schumacher de la Ferrari

“Adio, Michael Schumacher la Ferrari. Monza 2006. Ultimul tur al lui Michael Schumacher la Ferrari”, este mesajul care însoțește filmulețul postat de fanii celor de la Ferrari, care nu îl vor uita niciodată pe Michael Schumacher. 5 din cele 7 titluri câștigate de pilotul german au fost cu echipa Ferrari. După 3 ani de la despărțirea de constructorul italian, Schumacher avea să se întoarcă în Formula 1, dar la Mercedes.

Recent, pe pagina oficială de Twitter a lui Michael Schumacher a fost postat un mesaj emoţionant, iar fanii lui şi-au adus aminte de un moment din cariera fascinantă a acestuia. Una dintre cursele memorabile de la Spa. Pe 30 august 1998, Michael Shumacher conducea monopostul lui David Coulthard. #TeamMichael #KeepFighting”, a fost mesajul care i-a emoţionat pe mulţi dintre fanii pilotului legendar de la Ferrari.

În decembrie 2013, fostul pilot a suferit un accident la schi, iar diagnosticul a fost unul destul de grav: traumatism cranian sever, cu hemoragie cerebrală. După ce a suferit două operaţii la spitalul din Grenoble, a fost mutat pe 16 iunie 2014 la un spital din Lausanne. Pe 9 septembrie 2014, Michael Schumacher a fost externat şi este tratat de atunci şi până în prezent în propria locuinţă din Gland, Elveţia. Conform presei internaţionale, fostul campion mondial se află într-o stare vegetativă.

Corrina Schumacher a vândut deja mai multe proprietăţi pe care familia le folosea doar la anumite ocazii, iar în urmă cu câteva luni a renunţat şi la una dintre maşinilie de colecţie din garajul fostului campion mondial. Conform unor surse aproapiate familiei pilotului, tratamentul lui Michael Schumacher a consumat aproximativ 50 de milioane euro până în acest moment, iar cifrele sunt aşteptate să crească de la an la an. De altfel, imediat după teribilul accident, soţia fostului mare pilot a cheltuit aproximativ 10 milioane de euro pentru a transforma mansarda casei într-un adevărat spital de recuperare.