Life

Aparatele pe care trebuie să le scoți urgent din priză. Îți umflă factura și plătești bani în plus degeaba

Aparatele pe care trebuie să le scoți din priză. Acest obicei te va ajuta să nu mai plătești facturi uriașe la energia electrică.
04.03.2024 | 14:05
Aparatele pe care trebuie sa le scoti urgent din priza Iti umfla factura si platesti bani in plus degeaba
Aparatele pe care trebuie să te înveți să le scoți din priză. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Facturile la electricitate i-au cam speriat pe români. De luni buni de zile, mulți cetățeni plătesc sume uriașe pentru consumul lunar de energie electrică. Însă, ceea ce nu știu mulți este faptul că acest lucru poate fi istorie, dacă țin cont de un aspect. Și anume, să nu uite să scoată din priză anumite aparate din casă.

Cea mai sigură metodă prin care poți reduce factura la electricitate

Cine nu ar vrea să plătească facturi mici la electricitate?! Din păcate, în ultima vreme, scumpirile și-au pus amprenta și asupra facturilor pe care milioane de români le plătesc în fiecare lună. Cei care s-au săturat să aloce lunar sume colosale pentru a plăti electricitatea, au o salvare.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita să mai plătești sume mari la factura electrică, este important să știi ce anume provoacă un consum uriaș. Odată identificată problema, îți va fi mult mai ușor să scapi de ea.

Nu multă lume știe, dar, unele aparate continuă să consume chiar și atunci când sunt oprite. Obiceiul multor români este să oprească diverse electrocasnice, dar uită să le scoată din priză. Aparent un gest inofensiv, îi poate costa destul de mult la final de lună.

ADVERTISEMENT

Cine vrea să economisească sume considerabile la facturile lunare, trebuie să își facă un obicei din a scoate din priză anumite aparate. Deși nu pare, acestea consumă suficient demult încât să încline balanța facturilor lunare.

Aparatele pe care trebuie să le scoți din priză atunci când nu le folosești

Un obicei care ar trebui să îți intre în reflex este să scoți de fiecare dată încărcătoarele din priză. Acestea pot fi mari consumatoare de energie, chiar dacă sunt momente în care nu încarcă niciun device. De exemplu, un simplu încărcător de iPhone poate consuma până la 130 Wh pe lună.

ADVERTISEMENT

Un alt dispozitiv din casă care poate cântări semnificativ la factura lunară de electrictate sunt sistemele de divertisment. Televizoarele, calculatoare, sistemele audio, dar și alte echipamente lăsate în priză devin consumatoare destul de mari.

Aceste echipamente consumă destul de mult, chiar dacă obișnuiești să le lași în modul stand-by. Tocmai de aceea, cel mai bine este să le scoți din priză și, în acest fel, le prelungești și lor durata de viață.

ADVERTISEMENT

Însă, nu doar deconectarea aparatelor și scoaterea lor din priză te pot ajuta să reduci consumul de energie. Este foarte important, de asemenea, să optezi pentru electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic.

În funcție de clasa de consum, vei observa că unele electrocasnice nu te fac să plătești sume imense la facturi. De asemenea, este foarte important să știi cum să îți ajustezi anumite aparate, astfel încât să nu aibă un consum ridicat.

ADVERTISEMENT
Tags: