Life

Locul din casă unde e bine să pui frigiderul pentru a economisi bani la factura de curent. Puțini știu asta

Tu știi care e locul din casă unde e bine să pui frigiderul pentru a economisi bani la factura de curent? Puțini s-ar fi gândit la așa ceva.
10.02.2024 | 19:38
Locul din casa unde e bine sa pui frigiderul pentru a economisi bani la factura de curent Putini stiu asta
Locul din casă unde e bine să pui frigiderul pentru a economisi bani la factura de curent. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să economisești bani la factura de curent, află unde e bine să pui frigiderul. Poate ți se pare un detaliu neînsemnat, însă diferența o vei vedea în buzunar în momentul în care vina ziua de plată.

Locul din casă unde e bine să pui frigiderul pentru a economisi bani la factura de curent

Există o mulțime de trucuri cu ajutorul cărora poți economisi bani la factura de curent. Chiar și așa, puține persoane le cunosc cu adevărat. Unele dintre ele sunt legate de funcționarea electrocasnicelor din casă.

ADVERTISEMENT

Pentru că este iarnă, facturile românilor, fie ele la energie sau gaze, au ajuns să crească. Nu trebuie însă să lăsăm lucrurile așa. Putem să începem să facem economie, astfel încât să punem bani deoparte.

Tu știi unde e bine să pui frigiderul în casă? Există un loc pe care toți trebuie să îl cunoaștem. Puține persoane însă țin cont de acest detaliu și aleg mai degrabă să îl ignore.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, frigiderul stă în bucătărie, fix lângă perete. E bine însă să pui frigiderul în acest loc? Poate părea mult mai simplu, dar și mai sigur pentru noi, însă adevărul este altul.

Detaliul la care e bine să fii atent

Poate nu știai, dar există niște recomandări legate de locul din casă unde e bine să pui frigiderul. Iar dacă vrei să economisești bani la factura lunară de energie, poate a venit momentul să ții cont de ele.

ADVERTISEMENT

Astfel, asigură-te că există suficient spațiu între perete și spatele frigiderului. Acest lucru ajută la evacuarea căldurii pe care compresorul frigiderului o produce, în momentul în care funcționează.

Drept urmare, e nevoie să lași cel puțin 10 cm între spatele frigiderului și perete. Puține persoane știu însă acest lucru. Iar o altă regulă esențială e legată de accesul la priză a electrocasnicului tău.

ADVERTISEMENT

Nu încerca să te folosești de o mulțime de cabluri. Este recomandat ca priza să fie situată chiar lângă frigider. Astfel, acesta este conectat mult mai ușor, direct la sursă. Pot părea niște detalii neînsemnate, dar fac diferența.

Totodată, este bine să cureți frigiderul regulat, în special în spate. Acolo se adună cel mai mult praf și de cele mai multe ori puține persoane acordă o atenție sporită acestei părți.

ADVERTISEMENT