Life

Obiectul banal din casă care economisește factura la energie cu până la 25%. Nu costă mult, dar puțini îl folosesc corect

Obiectul pe care trebuie să începi să îl folosești, dacă vrei să nu mai plătești facturi uriașe la energia electrică. Nu mulți români știu acest truc.
25.02.2024 | 17:28
Obiectul banal din casa care economiseste factura la energie cu pana la 25 Nu costa mult dar putini il folosesc corect
Cum poți reduce costul la factura electrică. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, românii s-au trezit cu facturi mari la energia electrică. Mulți nu mai știu ce să facă pentru a economisi și pentru a nu mai plăti atât de mulți bani, în fiecare lună. Rezolvarea problemei lor constă într-un obiect banal care poate reduce semnificativ factura la energie. Iată despre ce este vorba!

Cum poți reduce factura la energie electrică cu 25%

Facturile mare la energia electrică au început să fie una dintre problemele care îi macină pe români. Cum scopul principal al cetățenilor este să plătească cât mai puțin pentru facturile lunare, orice sfat este binevenit.

ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, pe timpul iernii, facturile la electricitate ajung la sume colosale. Românii care locuiesc la blocuri, mai ales în zone unde nu există căldură centralizată, sunt nevoiți să își asigure confortul termic cu surse alternative.

În plus, nici românii care au centrale termice nu stau mai bine la acest capitol. Atunci când este frig, termostatul este setat pe temperaturi mai mari, ceea ce înseamnă că și consumul e mai mare.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să economisească banii la factura lunară trebuie să știe că pot face asta cu ajutorul unui obiect banal. Acesta este de mare folos și poate reduce costul facturilor la energia electrică chiar și cu 25%.

Robinetul termostatic, salvarea celor care nu vor să mai plătească sume mari la electricitate

Cei de la ENEL au venit cu un sfat important pentru toți românii care abia mai fac față facturilor la energie. Costul lor poate fi diminuat dacă se apelează la un obiect esențial, mai ales în locuințele care au centrale termice.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre clasicul robinet termostatic, un obiect pe care nu mulți români aleg să îl folosească. Acesta este foarte util și te poate ajuta să reglezi temperatura în camerele pe care nu le folosești atât de des.

”Știai că un robinet termostatic poate aduce o economie de energie de până la 25% ? Cu ajutorul lui, poți regla cu ușurință nivelul de căldură în camerele puțin folosite.”, se arată pe site-ul celor de la ENEL.

ADVERTISEMENT

De exemplu, chiar și în perioada rece, poți alege să nu încălzești întreaga locuință la același nivel. Dacă ai camere în care nu petreci prea mult timp, poți folosi robinetul termostatic. Se recomandă ca în dormitor să fie cea mai mare temperatură, iar în camera de zi, poți opta pentru câteva grade în minus.

De asemenea, specialiștii vin și cu recomandări în ceea ce privește temperatura optimă din fiecare cameră, pe timp de iarnă. Termometrul nu trebuie să arate aceeași temperatură în toată casa, ci aceasta trebuie reglată corespunzător fiecărei încăperi.

ADVERTISEMENT