News

Apare un nou drum de mare viteză în România. Va lega două orașe mari, iar turiștii vor fi încântați

Un nou drum de mare viteză apare în România. Acesta va lega două orașe mari, iar atât turiștii cât și localnicii vor fi încântați.
29.04.2024 | 22:50
Apare un nou drum de mare viteza in Romania Va lega doua orase mari iar turistii vor fi incantati
Apare un nou drum de mare viteză în România. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un nou drum de mare viteză în România. Acesta va lega două mari orașe din țară și va fluidiza traficul. Atât turiștii cât și cei care locuiesc în zonă vor fi încântați de acest nou proiect.

Apare un nou drum de mare viteză în România

Vești bune pentru români, dar și pentru turiști. Apare un nou drum de mare viteză în România. Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Este vorba despre Drumul Expres Cluj-Dej.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe contul personal de socializare, ministrul Transporturilor anunță că s-au făcut pași importanți în acest proiect. Iar dacă lucrurile merg cum trebuie, românii se vor bucura de el curând.

Astfel, conform ministrului, chiar în cursul zilei de luni au fost depuse 5 oferte pentru contractul necesar elaborării Studiului de Fezabilitate al acestui nou drum de mare viteză din Transilvania.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește valoarea estimată, Sorin Grindeanu spune că aceasta este de 28,34 milioane de lei (fără TVA). Totodată, el a mai ținut să sublinieze faptul că banii sunt asigurați prin FEN (Fonduri Europene Nerambursabile).

„Pas important pentru Drumul Expres Cluj-Dej! Astăzi, au fost depuse 5 oferte pentru contractul necesar elaborării Studiului de Fezabilitate al acestui nou drum de mare viteză din Transilvania. Valoarea estimată este de 28,34 milioane de lei (fără TVA), iar suma este asigurată prin FEN (Fonduri Europene Nerambursabile)”, se arată în postarea ministrului.

ADVERTISEMENT

Când ar putea fi gata

Acest nou drum de mare viteză din România ar urma să fie gata destul de repede. Potrivit ministrului, contractul trebuie finalizat în 21 de luni. De asemenea, 18 luni sunt puse la dispoziție pentru realizarea studiului de fezabilitatea.

Lungimea drumului va fi de aproape 75 de kilometri. De asemenea, drumul leagă orașul Cluj de orașul Dej. Și alte locuri importante din țara noastră sunt în prim plan odată cu finalizarea proiectului.

ADVERTISEMENT

„Contractul trebuie finalizat în 21 de luni, din care 18 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate. După construcție, Drumul Expres #Cluj- #Dej, cu o lungime estimată de 75 km, va asigura inclusiv conexiunea cu viitorul Drum Transregio Gilău – Apahida și cu Autostrada Transilvania”, a mai completat ministrul Transporturilor.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze