News

Veste bună pentru milioane de români: un nou drum de mare viteză către o destinație de vacanță

Vin vești excelente pentru românii care pleacă anual în vacanță: un nou drum de mare viteză se construiește în țara noastră. Acesta duce către o destinație populară.
23.04.2024 | 10:00
Veste buna pentru milioane de romani un nou drum de mare viteza catre o destinatie de vacanta
Un nou Drum Expres în România: șoseaua de mare viteză va duce către o destinație preferată de turiști. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Autoritățile vin cu vești excelente pentru românii care pleacă în vacanțe în afara granițelor: un nou drum de mare viteză se va construi în țara noastră. Acesta va lega România de o destinație extrem de populară.

Un nou Drum Expres în România: șoseaua de mare viteză va duce către o destinație preferată de turiști

Investiția într-un Drum Expres București Giurgiu, mult așteptat de români, a primit undă verde. Anunțul a fost făcut recent de Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Oficialul a dezvăluit că CNIR (Compania Națională de Investiții Rutiere) va iniția licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Drumul Expres București – Giurgiu.

Această șosea de mare viteză va avea o lungime de 55 de kilometri. Valoarea proiectului se ridică la suma de 300 de milioane de euro. Proiectul face parte din Planul Investițional în Infrastructura de Transport pentru perioada 2020 – 2030.

ADVERTISEMENT

Acest drum expres a fost visat de toți românii dornici de vacanțe în Bulgaria, Grecia și Turcia. Vorbim de destinații ce pot fi atinse ușor și terestru. În 2023, Bulgaria, Grecia şi Turcia au fost cele mai populare destinații în sezonul estival pentru turiștii români. În cele trei state au ajuns circa 4,5 milioane de conaționali.

”În prezent, se poate ajunge cu maşina de la Bucureşti la Giurgiu folosind DN 5, care tranzitează mai multe localităţi din judeţul Giurgiu. Viteza maximă admisă pentru maşini este de 120 de kilometri pe oră pe drumurile expres, 100 km/h pe drumurile naţionale europene (E) şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, lucrările pentru redeschiderea liniei de tren directe Bucureşti-Giurgiu s-au efectuat în proporţie de 95%”, a scris Motreanu pe pagina sa de Facebook.

Plan pentru construirea unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse

La ora actuală, se poate circula cu trenul între București și Giurgiu trecând prin Videle, adică un traseu de 118 kilometri, în loc de 74 de kilometri, cât era ruta directă. Un drum durează între două ore și 40 de minute și patru ore, în funcție de tipul trenului și de durata de așteptare în Videle.

ADVERTISEMENT

Comisia Europeană va finanța studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse. Studiul de fezabilitate este în valoare de șapte milioane de euro”, a mai spus Motreanu.

ADVERTISEMENT