Life

Apariții stranii la Aleph News! Ce se întâmplă la postul lui Adrian Sârbu

Apariții ciudate la Aleph News, în ziua în care postul aniversează primii trei ani de existență! FANATIK a aflat ce se petrece.
01.09.2023 | 16:15
Aparitii stranii la Aleph News Ce se intampla la postul lui Adrian Sarbu
Apariții ciudate la trei ani de Aleph News, postul deținut de Adrian Sârbu. Foto: Aleph/ Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Aleph News împlinește trei ani, iar aniversarea e marcată într-un mod de-a dreptul original. Doar că… originalitatea de la postul lui Adrian Sârbu s-ar putea să fie una destul de bizară pentru privitorii-muritori de rând! FANATIK a aflat, însă, întregul mister!

Aleph News, trei ani de existență. Prezentatoarele postului, apariții curioase

În cadrul știrilor prezentate astăzi, 1 septembrie 2023, la sărbătorirea primilor anișori scurși de la lansarea canalului informativ, telespectatorii au observat că vedetele postului erau machiate în ”fel și chip”, ca o manifestare a unui act cultural. Nu e prima oară când frumoasele prezentatoare de la Aleph apar în acest pe sticlă.

ADVERTISEMENT

Pe 25 noiembrie 2020, postul de televiziune inițiase o campanie cu ocazia Zilei Internaționale împotriva Violenței asupra Femeilor. Atunci, realizatoarele tv ale stației au apărute machiate ca și cum ar fi fost victimele unor agresiuni fizice, pentru a conștientiza acest subiect sensibil, încă o problemă uriașă în țara noastră.

Postul de televiziune deținut de Adrian Sârbu a făcut lumină, în cazul aparițiilor de azi ale prezentatoarelor. De data asta, este vorba despre un act cultural, despre un manifest cu și despre femei. Realizatoarele Aleph News au transmis, așadar, un mesaj oficial, în exclusivitate pentru FANATIK. Ele ne explică imaginile pe care cei de acasă le-au văzut, unii dintre ei făcându-și cruce, alților părându-li-se simpatice imaginile.

ADVERTISEMENT

Mai exact, cu ocazia celor trei ani de Aleph New, crainicele postului au vrut să apară așa cum puțin femei au curaj, în fața telespectatorilor. Este un act cultural prin care se transmite că fiecare femeie are dreptul să aleagă ce rol vrea să joace în societate, în funcție de preferințe, pasiuni, talente sau îndeletniciri. Este, așadar, tot un mesaj din categoria ”women’s empowerment”. Un mesaj construit, de data asta, prin libera alegere a ceea ce vrea să fie a fiecărei vedete a postului.

Manifest cultural al femeilor, explicat de FANATIK

Look-urile sunt de identitate, e un manifest cultural. Prezentatoarele devin actrițe, personaje care fac niște roluri, care intră în niște roluri. Ele transmit, practic, un mesaj legat de rolul pe care fiecare alege să îl joace, având această independență și dreptul la propria identitate, dincolo de ceea ce se impune din partea societății.

ADVERTISEMENT

Astfel, omul (sau telespectatorul) înțelege cât a investit el, personal, în acest rol jucat de prezentatoare. Înțelege ce poate despre fiecare prezentatoare, înțelege ce vrea el desăre ce vrea să transmită cine e pe micul ecran despre sine, pe baza propriei imaginații. E o interpretare pe baza cunoștințelor fiecăruia. Cel puțin,  asta ar fi ideea apariției fetelor de la Aleph News.

Aleph News se află în lista de posturi TV din 1 septembrie 2020. La obținerea licenței, fostul patron de la PRO TV a explicat conceptul care stă la baza proiectului său, de la numele ales – Aleph sau Alif – până la ce vrea să transmită publicului.

ADVERTISEMENT
aleph news
Imagine sus: Mihaela Gîrbea, 1 septembrie, la 3 ani de Aleph News; Foto jos: 25 noiembrie 2020 – campanie împotriva violenței asupra femeilor. Montaj: FANATIK

Ce spunea acum trei ani Adrian Sârbu despre noul său pariu media

„Aleph sau Alif este prima literă în alfabetul ebraic şi în cel arab. A fost, de asemenea, prima literă a limbilor leagăn ale civilizației persană şi aramaică. În ebraică, Aleph este prima literă şi primul număr. Este Începutul, Primul pas, Cel mai important. Pentru scriitorul argentinian Jorge Luis Borges, Aleph este punctul din spaţiu care conţine toate celelalte puncte, Infinitul.

Cine priveşte în el vede orice din Univers, inclusiv pe el însuşi, fără distorsiuni, fără interferenţe, fără imagini suprapuse. Aleph Media este imaginea adevărată, corectă, fară stridenţe, fără zorzoane şi exagerări, a lumii de astăzi. Din aglomerarea infinitului de idei şi de acţiuni din peisajul media, vrem să extragem şi să arătăm binele. Aleph este promisiunea noastră să prezentăm adevărul netrunchiat, realitatea necosmetizată”, declara acum trei ani Adrian Sârbu, la CNA, potrivit paginademedia.ro.

ADVERTISEMENT