News

Marius Tucă pleacă de la Aleph News! Care au fost semnele despărțirii de Adrian Sârbu, cu care colaborează din 2019

Marius Tucă, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de la Aleph News, pleacă de la televiziunea lansată în 2020 de Adrian Sârbu. Cei 2 încheie o colaborare de 3 ani.
02.02.2022 | 14:28
Marius Tuca pleaca de la Aleph News Care au fost semnele despartirii de Adrian Sarbu cu care colaboreaza din 2019
Marius Tucă pleacă de la Aleph News. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Marius Tucă (55 de ani) nu va mai lucra la postul de televiziune Aleph News, deținut de omul de afaceri Adrian Sârbu, anunță Pagina de Media.

Cunoscutul jurnalist realiza aici talk-show-ul ”Marius Tucă Show”. Semnele plecării acestuia de la televiziunea apărută în 2020 au început să apară încă din debutul anului.

ADVERTISEMENT

Emisiunile lui Tucă intrate pe post în 2022 au fost reluări ale unor emisiuni realizate în trecut.

Marius Tucă pleacă de la Aleph News. Colaborarea cu Adrian Sârbu, începută în 2019

Marius Tucă și Adrian Sârbu au început colaborarea la începutul lui 2019. La acea vreme, compania Aleph Media, deținută de Adrian Sârbu, intra cu 50% din acţiuni în postul de radio Smart FM.

ADVERTISEMENT

Familia lui Tucă deținea cealaltă jumătate. Marius Tucă era la conducerea Smart FM după ce fondatorul acestuia, Valentin Nicolau, a încetat din viaţă în 2015.

Din 2020 până la finalul anului trecut, emisiunea lui Tucă a reprezentat o constantă a postului de televiziune deținut de fostul finanțator de la Pro Tv.

ADVERTISEMENT

Fostul jurnalist Aleph News s-a remarcat cu talk-show-ul ”Marius Tucă Show”

Născut pe 19 iulie 1966, Marius Tucă este unul dintre cei mai cunoscuți realizatori de talk-show din România.

În 1996 a lansat talk-show-ul ”Milionarii de la miezul nopţii“ la Antena 1. Ulterior, a schimbat numele emisiunii în ”Marius Tucă Show”. Talk show-ul a dispărut o perioadă, în perioada alegerilor prezidențiale din 2004, dar a revenit în 2007 pentru câteva ediții, după care s-a încheiat definitiv.

ADVERTISEMENT

Marius Tucă a mai lucrat la ziarul Jurnalul Naţional timp de 22 de ani, de la lansarea din 1993 și până în 2015, când a demisionat din funcția de director editorial.

Apoi, de la 1 septembrie 2020, după ce noul post de televiziune al lui Adrian Sârbu, Aleph News a fost lansat, cunoscuta emisiune “Marius Tucă Show” a revenit. Seară de seară, jurnalistul a abordat subiecte variate, cu invitați din toate sferele sociale.

Printre cele mai cunoscute nume prezente în platoul Aleph News în emisiunea lui Tucă au fost Valentin Stan, Ion Cristoiu, Ioan Aurel Pop, Alexandru Rafila plus multe alte figuri din politică, sport sau cultură.

Marius Tucă a apărut pe Aleph News încă din prima zi de emisie. Primul său invitat a fost chiar Adrian Sârbu.

ADVERTISEMENT