Aplicația banală care te poate lăsa fără bani pe card. Mii de români o folosesc pentru transferuri. Experții în cibernetică trag un semnal de alarmă după ce mai multe bănci din Statele Unite ale Americii au intrat în faliment.
Programul simplu care îți poate lua veniturile din cont este utilizat de foarte multe persoane din România. Acesta este folosit pentru diverse lucruri, schimburi și comisioane, doar că nu este protejat cum ar trebui.
Autoritățile guvernamentale de reglementare au declarat pentru CBS News că este vorba de instrumentul de plată PayPal, dar și de alte aplicații, printre care se numără Cash App și Venmo. Din păcate, utilizatorii riscă să-și piardă banii într-o situație de criză.
Fondurile care sunt administrate de aceste conturi bancare nu sunt protejate de asigurarea federală a depozitelor. Asta înseamnă că banii stocați într-o astfel de aplicație nebancară nu pot fi păstrați la un creditor care oferă o astfel de protecție.
„Aplicațiile de plată digitale populare sunt din ce în ce mai folosite ca înlocuitori pentru un cont tradițional de bancă sau de uniune de credit, dar le lipsesc acele protecții care asigură că fondurile sunt în siguranță.
Când utilizatorii acestor aplicații digitale primesc plăți, fondurile nu sunt de obicei transferate automat în contul bancar sau al uniunii de credit conectat al destinatarului.
În schimb, companiile dețin și investesc fondurile. Aceste activități nu sunt de obicei supuse aceleiași supravegheri cu care se confruntă o bancă asigurată sau o uniune de credit”, a declarat directorul CFPB, Rohit Chopra, mai arată sursa citată anterior.
În momentul de față, oamenii sunt sfătuiți să transfere fondurile stocate în aplicațiile de plată către o bancă asigurată sau o uniune de credit. În felul acesta niciun consumator nu va rămâne fără bani în conturi.
Avertismentul vine după falimentul a trei bănci importante din Statele Unite ale Americii. Silicon Valley Bank, Signature Bank și First Republic Bank s-au prăbușit în clipa în care deponenții panicați și-au retras fondurile.
În aceeași notă, autoritățile din România susțin că problemele de peste Ocean nu vor afecta lucrurile în Europa pentru că este vorba de unități regionale, prea mici pentru a afecta sistemul bancar din Statele Unite ale Americii.